Metselen lijkt zo gemakkelijk, maar…

Artikel delen

Door middel van particulier opdrachtgeverschap is een vrijstaande woning gebouwd op een nieuwbouwlocatie. Er worden tussen opdrachtgever en aannemer prijzen afgesproken over de nieuwbouw van de woning. Maar de gemaakte tekeningen en de nadere schriftelijke afspraken omtrent de kwaliteit van onder andere het gevelmetselwerk, blijven onderbelicht. Daarnaast wordt een type gevelsteen gekozen, die de nodige vaardigheden omtrent uitvoering vraagt. Bij oplevering ontstaat dan ook discussie tussen partijen over de kwaliteit van het gevelmetselwerk. De bouwpatholoog wordt ingeschakeld om de mate van herstelmaatregelen te bepalen.

Bekijk hier het gehele artikel

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief