Tiny House Bus

Artikel delen

Van oude afgedankte lijnbus tot Tiny House op wielen. Momenteel staat dit schitterende ‘huis’ geparkeerd in Californië. Het biedt voldoende ruimte om een gezin van zes te huisvesten.

Een oude schoolbus ombouwen tot woonruimte is al geen eenvoudige opgave, maar al helemaal niet als je genoeg ruimte wilt creëren voor een familie van zes personen. De Amerikanen Gabriel en Debbie Mayes legden de lat hoog met als resultaat een fraai huis op wielen voor het hele gezin. Mooi, gevuld met licht en inclusief voldoende opbergruimte.

Het koppel begon met het aanschaffen van een oude schoolbus waar de stoelen nog inzaten. Na de bus gestript te hebben en een aantal maanden hard gewerkt te hebben aan een nieuwe invulling, was het project gereed. In plaats van een lange tube te creëren werd de bus verdeeld in verschillende segmenten. Een keuken in een L vorm ontbreekt niet en achterin werd slaapruimte gecreëerd.

Bij een ‘Tiny Bus House’ rijst net als bij elk ander Tiny House de vraag: hoe benut ik de minimale beschikbare ruimte optimaal en hoe creëer ik voldoende opslagruimte voor mijn spullen? De bus van Gabriel en Debbie is voorzien van tal van verborgen opbergplekken. Verborgen lades, een schoenenrek naast ‘de voordeur’ en opbergruimte onder de banken. De bus staat momenteel geparkeerd in Californie waar de kinderden naar school gaan.

Plannen voor de toekomst en updates aangaande reizen en de bus zelf zijn te volgen via hun website en Instagram pagina.

Bron: Dweill.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief