Het oplossen van afbouwdilemma’s

Artikel delen

Met Fermacell realiseert u degelijke en duurzame afbouwconstructies voor vele toepassingen: wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken. Lichte en flexibele systemen waarmee aan alle huidige eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidisolatie wordt voldaan. Met name voor grote nieuwbouw- en renovatieprojecten is Fermacell een uitstekende oplossing.

Passieve brandveiligheid

Fermacell biedt een omvangrijk aanbod aan economisch verantwoorde en doeltreffende oplossingen voor de brandveiligheid in bouwwerken in de B&U-bouw op het gebied van gips- en cementgebonden plaatproducten en (bijbehorende) brandwerende accessoires.

Een voorbeeld is de brochure,‘AESTUVER focus Brandwerende bekleding van staalconstructies’, waarmee via tabellen gemakkelijk de juiste plaatdikte voor de brandwerende bekleding (Firepanel A1 en AESTUVER) van staalconstructies kan worden bepaald. Een wandopbouw met enkele Fermacell beplating en steenwol isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten. Die loopt bij dubbele beplating al snel op tot 120 minuten.

Gevelvullende elementen

Voor gisteren (renovatie), nu en in de toekomst, waarbij met een enkele Fermacell gipsvezelbeplating aan de binnenzijde in combinatie met glaswol al een brandwerendheid van 30 minuten wordt behaald.

Gevelvullende elementen kunnen aan de buitenzijde worden voorzien van de Fermacell Powerpanel H2O. Deze afbouwplaat beschermt constructies tegen water, wind, vocht en schimmels, bijvoorbeeld als geventileerde gevelbekleding met stucsystemen of steenstrips.

CLT (Cross Laminated Timber)

Een groeiende markt in Nederland waar Fermacell reeds brandveilige en geluidwerende oplossingen voor woningscheidende wanden en vloeren in huis heeft, een uiterst slim en ecologisch concept dat staat als een huis.

AESTUVER

AESTUVER brandwerende platen bewijzen al vele jaren hun toegevoegde waarde vanuit hun oorspronkelijke toepassing in boven en ondergrondse verkeersinstallaties. De cementgebonden met glasvezelversterkte lichtbetonplaten zijn geschikt voor o.a. brandwerende bekledingen voor dragende elementen (kolom/ liggers), wanden, plafonds en wapeningstaal met hoge brandveiligheidseisen.

Aansluitdetails droge systeemwanden op kolomomkleding

Tot het aanbod behoren o.a. brandwerende bekledingen voor dragende elementen, voor bijzondere wand- en plafondconstructies, geschikt voor industriële gebouwen of met hoge brandveiligheidsvereisten.

Bijzondere toepassingen

  • Hitteschild achter kachels: de AESTUVER plaat is bestand tegen een temperatuur van 400°C gedurende langere perioden. Hiermee wordt de opwarming van de achterconstructie beperkt.
  • Directbescherming van gewapend beton met AESTUVER Brandwerende platen. Voor het verhogen van de betondekkingsgraad en de bescherming tegen hoge temperaturen van wapeningstaal en kleefwapening.
  • Directbescherming van kleefwapening met AESTUVER Brandwerende platen.

Voorbeeld: 20 mm AESTUVER Brandwerende plaat staat gelijk aan een betondikte van 44 mm (≥ REI 90) Brandweerstandsklasse: REI 90 (EN 13501-2).

 

Brandwerend opwaarderen van dakoverstekken met AESTUVER Brandwerende platen.

Fermacell Bouwkundig Brandboek

Alle bovengenoemde info kunt u terug vinden in het allernieuwste bouwkundige brandboek ‘Fermacell Brandwerende systemen

Meer weten?

Wilt u meer weten, de technische ingenieurs van Fermacell staan u graag te woord.

Fermacell
www.fermacell.nl

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief