Voormalige Becelhuis gerenoveerd naar hedendaags kantoor

Artikel delen

In zes maanden tijd is het iconische gebouw “het Becelhuis” in Rotterdam gerenoveerd naar een hedendaags kantoor. In juli is het gebouw opgeleverd. Heembouw Kantoren heeft deze renovatie uitgevoerd voor de afdeling R&D van Upfield (voormalig Unilever BCS).

Het kantoor is duurzaam getransformeerd en voorzien van alle comfort en kwaliteit. Centraal in de ruimte is een grote vide gerealiseerd en een nieuwe trap die de twee verdiepingen met elkaar verbindt. en een ruime ‘podiumtrap’. Dit grote meubelstuk wordt het hart van de nieuwe werkplek voor de onderzoekers van BCS en de informele ontmoetingsplek bij uitstek. De kantoortuin wordt aangevuld met verschillende vergaderplekken en concentratiecellen die uitgewerkt worden als meubelstukken in het plan. Uiteindelijk is de eenvoud en overzichtelijkheid van het plan het belangrijkste. De werkplekken hebben allemaal een mooi uitzicht over de kade en de Maas.

Naast de werkplekken en verschillende soorten vergaderfaciliteiten is er een ruime keuken, het hart van de R&D afdeling. Ook de ‘tasting counters’ hebben een prominente plek in het nieuwe kantoor gekregen. Hier worden dadelijk nieuwe producten getest en geproefd. Klanten worden hier ontvangen om kennis te maken met de diversiteit aan producten die Upfield in de portefeuille heeft.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief