BouwTotaal Agenda

Hier vindt u een agenda overzicht met bouwgerelateerde diverse activiteiten en evenementen.

Nationale Asbest Conferentie

6 tot 7 november 2018

De discussie over de gezondheidsrisico’s, het gebrek aan arbeidscapaciteit, de (on)mogelijkheden van nancieringsconstructies en de strenge eisen aan veiligheid zorgen dat ook u voor een uitdaging staat. Tijdens de 17e Nationale Asbest Conferentie ontdekt u met dé experts oplossingsgerichte ideeën voor uw project, zoals:

  • Juridische en praktische toepasbaarheid van het certificeringstelsel
   In hoeverre staan de vereiste veiligheidseisen voor u in verhouding tot In hoeverre staan de vereiste veiligheidseisen voor u in verhouding tot de werkelijke risico’s?
  • Bewustwording en stimuleringsmethoden
   Hoe creëert u meer bewustwording bij pandeigenaren en stimuleert u hen om asbest te saneren?
  • (On)mogelijkheden van innovatie
   Hoe vindt u toch een opening om te innoveren?
  • Toezicht en handhaving
   Hoe houdt u toezicht op het asbestverbod en het volgens wet- en regelgeving verwijderen van asbest?
  • Versnelling sanering van asbestdaken
   Wat kunt u doen om de daken in uw regio voor 2024 asbestvrij te maken?


  De conferentie beschikt over een inspirerend programma. Topsprekers, discussieonderdelen en expertsessies; een dynamisch en compleet evenement waar u niet allen luistert maar de mogelijkheid krijgt mee te doen als co-creator. Meer informatie en het programma vindt op onderstaande website.

  www.bouw-instituut.nl/asbest

VvE Beurs Haaglanden 2018

15 februari tot 15 december 2018

De VvE & Vastgoedonderhoud Beurs Haaglanden vindt plaats op donderdag 15 februari in het GIA Trade & Exhibition Center, Den Haag. De beurs richt zich op VvE’s, VvE beheerders en personen en bedrijven uit de volledige vastgoedonderhoud markt.

Woningonderhoud is ontzettend belangrijk. Daar moeten we samen voor zorgen en voorkomen dat er achterstallig onderhoud ontstaat. Voor Verenigingen van Eigenaren en de gemeenten is goed onderhoud van het appartement of huis van groot belang voor het behoud van de waarde. Het vinden van de juiste bedrijven die in dit onderhoud kunnen voorzien, informatie inwinnen over bijvoorbeeld energiebesparing en subsidies, is vaak een obstakel waar VvE’s maar ook VvE beheerders tegen aan lopen. De VvE & Vastgoedonderhoud Beurs Haaglanden biedt een uniek platform om op een laagdrempelige manier informatie/ advies te verzamelen en offertes op te vragen bij tal van gespecialiseerde bedrijven die in dit onderhoud kunnen voorzien.

Meer informatie is hier te vinden.