Bouwkosten

Artikel delen

In het Eigen Huis Magazine van januari 2007 geeft een grote bouwer toe dat diefstalschade uiteindelijk wordt betaald door de consument. Een onafhankelijke bouwkostendeskundige stelt zelfs dat aannemers aan diefstal kunnen verdienen. Door de schade eerst te verhalen op de verzekering en de gestolen goederen vervolgens met korting weer in te kopen, kunnen bouwers twee keer de winstmarge incasseren. Bouwend Nederland wijst de kritiek van de hand.

Vereniging Eigen Huis vraagt in een brief aan de organisaties voor bouwers en projectontwikkelaars NEPROM en NVB en brancheorganisatie Bouwend Nederland om opheldering over de onthulling dat huizenkopers opdraaien voor diefstallen van materialen, gereedschappen en machines in de bouw. “Zeker in een tijd dat de bouw werkt aan meer transparantie en een beter imago, is het een opmerkelijk verhaal dat de consument zou betalen voor het gebrek aan diefstalpreventie”, zegt manager Collectief Ledenbelang Nico Stolwijk. “Vereniging Eigen Huis vindt dat bouwers hun spullen goed moeten beveiligen en verzekeren. Het zou een schande zijn als bouwers voordeel behalen uit diefstal waar de consument uiteindelijk voor betaalt.”

Verder in bouwkosten “Kozijnenen kleine projecten”