Accuboorhamer met Premium-Lithium-Ion-technologie

Artikel delen

De efficiëntie van de boorhamer berust vooral op de koolborstelvrije Bosch EC-motor met een rendement van 80 procent, in vergelijking met de 60 tot 70 procent rendement van traditionele DC-elektromotoren. Tevens is de motor stofdicht, duurzaam en geheel onderhoudsvrij.

De boorhamer heeft een lengte van slechts 285 mm en een gewicht van 2,6 kg. Het apparaat is ook robuust: zelfs na een val van twee meter hoogte functioneert de accuboorhamer nog. Omdat de accuboorhamer goed in de hand ligt, bewijst deze zich vooral voor het gebruik op moeilijk te bereiken plekken en werken boven het hoofd. De accuboorhamer behaalt diameters van 4 tot 12 mm bij boringen in beton, steen en metselwerk.

Andere nuttige details van de accuboorhamer zijn een geïntegreerd LED-licht, een laadtoestandsindicatie en de flexibele keuze van verschillende 18 voltaccu’s. Het “Flexible Power System” van Bosch biedt als enige de keuzemogelijkheid van twee accuversies per voltklasse: De “Premium”-accu (3,0 Ah en 2,6 Ah) voor een nog langere acculooptijd en de “Compact”-accu (1,3 Ah) met minder gewicht voor aangenamer werken.

Standaard in L-BOXX

De Bosch GBH 18 V-LI Professional wordt standaard geleverd in het nieuwe verpakkingsconcept, de L-BOXX. Deze machine is inclusief 2 x 3,0 Ah accu, snellader en in de L-BOXX verkrijgbaar tegen de adviesprijs van 489,95 euro, excl. BTW.

“Bosch ProTeam” testen
Bouwprofessionals uit heel Europa kunnen innovaties van Bosch Professional Power Tools zelf testen en hun ervaringen met collega professionals delen. Tot 30 september 2010 kan de vakman zich inschrijven via www.bosch-pro-team.com voor het testen van de accuboorhamer, de Bosch GBH 18 V-Li Professional.

Bosch (076) 579 54 54, www.bosch-pt.com