fbpx

Betere bevestiging buizen in vloerverwarmingssysteem

Artikel delen

De vlakke opbouw, ook bij geïsoleerde uitvoering, maakt Fonterra Base interessant voor renovatieprojecten.

Het Fonterra Base vloerverwarmingssysteem heeft een noppenplaat met gevulde noppen en de flexibele PB-buis als basis. Kenmerkend voor de buis is de grote flexibiliteit die ook bij lage temperaturen behouden blijft en waardoor zeer korte buigradii mogelijk zijn. De PB-buis kan door één persoon worden gemonteerd, is zuurstofdicht en heeft een bovengemiddeld hoge debiet-waarde.

Systemen

Het universele systeem Fonterra Base 12/15 met de zeer flexibele PB-buis is heel geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Al naar gelang het gevraagde vermogen of de opbouwhoogte, kan nu worden gekozen uit twee verschillende buisdiameters: 12 x 1,3 mm of 15 x 1,5 mm.

Het systeem Fonterra Base 15/17 leent zich bij uitstek voor grotere vloeroppervlaktes vloerverwarming. Deze noppenplaat is geschikt voor zowel de flexibele PB-buis 15 x 1,5 mm als de PE-Xc-buis 17 x 2,0 mm. Dit systeem leent zich naast verwarmen ook voor koelen. Om de werking van de vloerverwarming om te zetten naar koelen, wordt koud water in het buizenstelsel gevoerd. Hiertoe zijn bij voorkeur combinaties met warmtepompen of broninstallaties geschikt.

De noppenplaat wordt geleverd in een geïsoleerde en niet-geïsoleerde uitvoering. De geïsoleerde uitvoering is leverbaar in de diktes 11 en 30 mm. Het systeem heeft een legraster in stappen van 5,5 cm. De PE- en de PE-Xc-buis laten zich diagonaal verleggen. Het vloerverwarmingssysteem is geschikt voor alle typen afwerkvloeren conform NEN EN 13813.

Viega Nederland, Naarden, www.viega.nl