fbpx

Composteerbaar schuim winnaar MKB Innovatie Top 100

Artikel delen

Met deze groene innovatie is op 25 mei 2010 de eerste plaats veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Deze door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine BIZZ en NL Octrooicentrum gepresenteerde erelijst bevat de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Jan Kees de Jager (Financiën).

BioFoam® is bijna niet van EPS te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare BioFoam® een licht groene kleur krijgen. Met het product wordt volgens de producent een composteerbaar alternatief voor EPS geboden. Het is een groene variant voor isolatiematerialen en aanverwante bouwproducten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt. Het product zorgt voor 70 procent minder uitstoot van CO2. IsoBouw bestudeert nu de mogelijkheden om BioFoam® toe te passen in het assortiment.

Isobouw, Someren, (0493) 498 111 www.biofoam.nl