Nieuwe centraaldozen voor breedplaatvloeren

Artikel delen

Het breedplaatvloer-programma is opgebouwd rond centraaldozen van 80 en 100 mm (C80 en C100). De C80-16/19 is geschikt voor 50 en 60 mm dikke breedplaatvloeren, terwijl de C100-16/19 wordt toegepast voor vloeren met een dikte van 70 en 80 mm. De buisinvoeren van beide centraaldozen zijn voorzien van afdichttape, waardoor de installatiebuizen eenvoudig zijn te steken. Na het aanbrengen van de buizen en het storten van de vloer, kan zonder extra handelingen draad worden getrokken. Daarmee wordt niet alleen meer installatiegemak geboden, maar kunnen ook aanzienlijke tijdsbesparingen worden gerealiseerd.

Handigheidjes

Ook deze centraaldozen hebben een buisvergrendeling die geschikt is voor 16 en 19 mm buizen, waardoor meer zekerheid wordt geboden in het stortproces. Verder is de bodem van de centraaldoos voorzien van een verbeterde trekveergeleiding die het invoeren van een trekveer sterk vereenvoudigd. Om een brede inzetbaarheid te bieden, is de centraaldoos aan de zijkant voorzien van klemribben, zodat de centraaldoos ook in een geboord gat van 80 mm kan worden geklemd.

Verder is de universele afdichtdop AD16/19 voorzien van een verbeterde klemming. Naast 16 en 19 mm-installatiebuizen is deze nu ook geschikt voor het afdichten van 22 mm schuifbuizen en open poorten in de nieuwe centraaldozen en verschillende inbouwdozen. Het klemdeksel DTR-3511 voor ronde centraaldozen is uitgevoerd met een traceerbare sticker. Het deksel wordt gebruikt wanneer de centraaldoos na installatie wordt afgewerkt met een stuclaag en vervolgens in een later stadium van het bouwproces weer moet worden “gevonden”. De centraaldoos is eenvoudig traceerbaar met de dekseldetector DD12.

Meer informatie: www.abbconnect.nl