Punt- en kruislaser

Artikel delen

De Spectra Precision 5.2XL heeft een zelfnivellerende waterpaslijn (hoogtecontrole), loodlijn (stelwerk) en twee zelfnivellerende oploodstralen/punten. Het apparaat heeft verder drie stralen/punten op 90° voor al het stelwerk. Dankzij de universele klem en adapter zijn de bevestigingsopties bijna eindeloos. De waterpas, paslood, zwaaihaak, kalklijn en winkelhaak zitten allemaal geïntegreerd in dit kleine stukje gereedschap.

De laser is geschikt voor diverse buitentoepassingen in combinatie met een doelplaat (korte afstanden) of de optionele Spectra Precision HR250 ontvanger (tot 75 meter).

Compact

Aan zijn afmetingen heeft de 5.2XL niet zijn naam te danken. Met het meegeleverde stevige draagtasje is het eenvoudig aan een riem of gereedschapsgordel te bevestigen. De laser is robuust en is bestand tegen een val op beton vanaf één meter. Daarnaast is het stof- en waterdicht, nauwkeurig en zijn de stralen en lijnen buitengewoon helder en zichtbaar. Er wordt drie jaar garantie gegeven.

De producten van Spectra Precision zijn verkrijgbaar bij Visser Instrument met vestigingen in Assen, Veghel, de Goorn (NH) en Reeuwijk. Verder via de dealers en op internet via LaserNed.nl.

Visser Instrument, Assen, (0592) 34 39 63, www.visserinstrument.nl