fbpx

Badvulcombinatie voor 52 mm afvoeren

Artikel delen

Nagenoeg geluidloos vult de Multiplex Trio F onder de waterspiegel het bad. Foto: Viega.

De toe- en afvoer zijn volledig gescheiden zodat – in combinatie met een terugstroombeveiliging en buisonderbreker – wordt voldaan aan alle geldende voorschriften ter voorkoming van verontreiniging. Foto: Viega.

Bij het openen van de mengkraan stroomt het water via het afvoerrozet volledig onzichtbaar toe “uit de bodem van het bad”. Het verchroomde rozet zorgt daarbij voor een zeer gelijkmatig straalbeeld. Al enkele ogenblikken na het begin van het vullen, bevindt de watertoevoer zich onder de waterspiegel, waardoor de toevoer van water ook absoluut geluidloos is. Design en functie worden op deze manier gecombineerd.

Constructief is in het supervlakke sifon een volledig zelfstandig, ringvormig toevoergedeelte geïntegreerd. Deze wordt via een ¾ inch-aansluiting op de mengkraan aangesloten. Terugstroom van vuilwater in de waterleiding wordt effectief voorkomen door een terugloopbeveiliging en meegeleverde buisonderbreker. Hiermee is gegarandeerd dat aan alle geldende voorschriften ter voorkoming van verontreiniging door terugstroming wordt voldaan.

Normale capaciteit

De afvoer Multiplex Trio F wordt geopend en gesloten via de bediening bij de overloop. Met een draaibeweging aan de nog vlakkere bedieningsknop M3 beweegt de bedieningskabel de ventielkegel onzichtbaar omhoog en omlaag. Ondanks de zeer compact geconstrueerde dubbelfunctie biedt de badvulcombinatie een toe- en afvoercapaciteit die vergelijkbaar is met andere garnituren. Zo bedraagt de toevoercapaciteit bij een waterdruk van 4 bar een comfortabele 0,5 l/s. De Multiplex Trio F kan in alle baden met een wanddikte van 3 tot 10 mm en met een afvoergat van 52 mm worden gemonteerd.

Het gereedschap dat nodig is voor de inbouw is bij de leveringsomvang inbegrepen. Met een hoogte van slechts 110 mm is het niet nodig om het bad te verhogen. De badvulcombinatie is te combineren met alle design-rozetten uit het badgarnituurprogramma en de elektronische badafvoer- en vul/overloopcombinatie Multiplex Trio E.

Viega Nederland, Naarden, (035) 53 80 442, www.viega.nl