Brandveilige elektradozen voor plafond en wand

Artikel delen

Plafondsysteem

Het systeem is een combinatie van brandwerende plafondsystemen (Knauf) en een centraaldoos (ABB) voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). De centraaldoos wordt geleverd met een wit centraaldoosdeksel en is gemaakt van een speciale kunststof. Het geheel heeft een brandwerendheid van 60 minuten. Voor het plafond en de centraaldooscombinatie is een testrapport afgegeven door Efectis.

Wandsysteem

De brandwerende metalen staanderwanden, zoals die van Knauf, worden gecombineerd met enkele types hollewanddozen (ABB) en zijn voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). Voor deze combinatie van brandwerende wand en hollewanddozen is ook een testrapport afgegeven door Efectis.

De brandwerende dozen zijn voorzien van een rode kleur. Rood is een veelgebruikte kleur binnen de brandpreventie en als zodanig snel te herkennen, ook onderscheidt het zich door deze kleur van het normale ABB assortiment.

ABB
Gerco en Knauf
www.flameblockersystem.nl