Decoratieve en luchtdichte binnenisolatie

Artikel delen

In drie stappen gemonteerd.

Ten opzichte van traditionele systemen, of alle andere alternatieven, is SlimFix® Deco veel sneller verwerkbaar. Dankzij de decoratieve isolatieplaten en de gepatenteerde Deco Klik- en Naadprofielen wordt een zolder in slechts drie handelingen voorzien van een isolerend en esthetisch afgewerkt plafond. De drie handelingen zijn:

  1. vastschroeven van de profielen;
  2. inklemmen van de, eventueel door de fabrikant op maat gemaakte, isolatieplaten;
  3. handmatig vastklikken van de afdekprofielen.

Naast hun decoratieve functie zorgen de profielen ervoor dat de constructie luchtdicht wordt afgesloten. Dit laatste is belangrijk omdat luchtkieren tot warmteverlies kunnen leiden. Het realiseren van een luchtdichte aansluiting is normaliter een zeer lastige opgave.

Uitvoeringen

SlimFix® Deco is leverbaar in de standaardlengte van 1300 mm of op specificatie van 1000 t/m 1600 mm lengte. Dit betekent dat de platen afgestemd kunnen worden op het project, waardoor veel zaagwerk en afval wordt voorkomen. De breedte is standaard 1020 mm of indien gewenst ook te verkrijgen in een breedte van 510 mm. Er zijn twee versies verkrijgbaar: platen met een Rc-waarde van 2,5 (SlimFix® Deco 2.5) en van 3.0 (SlimFix® Deco 3.0) m2 K/W.

IsoBouw Systems BV
Someren, (0493) 498 111,
www.isobouw.nl/SlimFixDeco