Multigietbouwdoos beperkt aantal boorgaten in wan

Artikel delen

De verbeteringen aan de multigietbouwdozen zijn het resultaat van gesprekken met installateurs en monteurs. Dit heeft geleid tot een aanpassing op het leveringsprogramma. Hierbij zijn de bestaande vijf multigietbouwdozen vervangen door twee multigietbouwdozen in de maten 40 mm (MGD40) en 50 mm (MGD50 ) en een inzetstuk (MT/19).

De nieuwe multigietbouwdozen zijn voorzien van één enkele, meegegoten bevestigingspen in het midden van de doos die in lijn zit met de gaten van het enkelpens gietbouwzadel. De bevestigingspen is even betrouwbaar en sterk als twee pennen. Dit leidt niet alleen tot minder aftekenwerk, maar zorgt ook voor vermindering van de boorkosten.

Verder zijn de nieuwe dozen uitgevoerd met een vlak inslagdeksel, waardoor na het storten aanzienlijk minder betonresten in het deksel achterblijven. Het inslagdeksel is vast aangebracht op de doos en zit geklemd achter de in de doos aangebrachte vervangbare ring.

Koppeling en buisinvoer

De nieuwe dozen zijn aan drie kanten voorzien van een vaste én vergrendelbare koppelmogelijkheid. Die staat tijdens het storten garant voor een veilige en betrouwbare fixatie van gekoppelde multigietbouwdozen. Verder is de multigietbouwdoos voorzien van een dubbele buisinvoer (19mm), waarvan één gecentreerd is, zodat de doos altijd recht ten opzichte van het meest gangbare zadel GZ19 zit. Eén van de invoerbuizen is daarnaast voorzien van een uitstootbare opening. De doorvoeropening van de nieuwe multigietbouwdoos is ruim gedimensioneerd, waardoor het doorvoeren van bedrading tijdens de afmontage van het schakelmateriaal zeer eenvoudig is.

De oude gietbouwdozen blijven geruime tijd leverbaar om de lopende projecten af te ronden en de bestaande voorraad af te bouwen.

Nieuw
Oud

MGD40
G40

MGD50
G50, G52

MGD50 en MT19
G51, G53

ABB b.v., Ede, (0318) 669 300, www.abbconnect.nl