fbpx

Nieuwe brochure vloer- en wandverwarmingssystemen

Artikel delen

De nieuwe Viega Fonterra catalogus geeft een compleet overzicht van de vloer- en wandverwarmingsoplossingen van Viega Nederland. Foto: Viega.

Het Fonterra Base vloerverwarmingssysteem op basis van noppenplaten is leverbaar in twee uitvoeringen: Fonterra Base 12/15 en Fonterra Base 15/17. Het systeem leent zich voor nieuwbouw en renovatie en maakt verwarmen én koelen mogelijk. Voor de warmte- of koelfunctie wordt gebruik gemaakt van flexibele PB-buizen van 12 x 1,3 mm en 15 x 1,5 mm (Fonterra Base 12/15), dan wel van PB-buizen van 15 x 1,5 mm en PE-Xc-buizen van 17 x 2,0 mm (Fonterra Base 15/17). Beide varianten zijn geschikt voor diagonaal leggen en onderscheiden zich door een lage opbouwhoogte en de éénmansmontage.

Het droogbouw- vloerverwarmingssysteem Fonterra Reno met 18 mm droogbouwsysteemplaten, leent zich door de geringe opbouwhoogte bij uitstek voor renovatie-doeleinden. Het systeem is geschikt voor PB-buizen van 12 x 1,3 mm die na het leggen direct kunnen worden betegeld, of worden voorzien van een gietvloer voor alle mogelijke vloerafwerkingen, waaronder houten vloeren.

Tackersysteem

Het tackersysteem Fonterra Tacker voor verwarmen en koelen, kenmerkt zich door de eenvoudige legtechniek, waardoor het systeem gemakkelijk kan worden aangepast aan de geometrie van kamers. Opvallend is verder de gepatenteerde tackernaald die een duidelijke verbeterde houdkracht garandeert. Het systeem is geschikt voor een PB-buis van 15 x 1,5 mm en de PX-Xc-buizen van 17 x 2,0 mm en 20 x 2,0 mm. De vloerverwarmingsplaat is in verschillende dikten leverbaar als vouw- en rolsysteem.

Voor wandverwarming en -koeling omvat het programma tenslotte de Fonterra Side die in twee varianten wordt geleverd: als wandplaat met geïntegreerde buisleiding of als wandrailsysteem waarin de buisleiding wordt geklikt. Met deze laatste kan het verwarmingssysteem volledig aan de bouwkundige omstandigheden worden aangepast.

De Fonterra brochure wordt gecompleteerd door een compleet overzicht van de Fonterra regelcomponenten. Hiertoe behoren regelstations, verdelers en verdelerkasten, regelelektronica en multifunctionele regelaars, al dan niet met afstandbediening. Exemplaren van de nieuwe Viega Fonterra brochure kunnen worden aangevraagd bij Viega Nederland via telefoonnummer 035 ” 538 04 42 of via e-mailadres info@viega.nl.

Viega Nederland, Naarden, (035) 53 80 442, www.viega.nl