Nieuwe haakse slijpmachines met geïntegreerde luchtkoeling

Artikel delen

Een snelspanmoer is een hulpmiddel om slijp- en afbraamschijven zonder hulpgereedschappen vast te zetten. Voor het afdekken van de slijpschijven wordt een beschermkap met snelbevestiging meegeleverd. Deze beschermkap is, zonder hulpgereedschappen, makkelijk te verstellen. De handen van de gebruiker zijn dus altijd goed beschermd. Bij een onverhoedse schijfbreuk verdraait deze beschermkap maximaal 90°, conform de laatste geldende Europese norm op dit gebied. Komt de slijpschijf klem te zitten, dan wordt de machine volautomatisch door een geïntegreerde veiligheidsschakeling uitgeschakeld.

Vermeldenswaardig is dat beide modellen zijn uitgerust met een 2400 W-motor en een 90° stappen draaibare handgreep. Om de handgreep in de juiste werkpositie te zetten, dient deze eerst te worden ontgrendeld. Tussen de draaibare handgreep en het motorblok en bij de zijhandgreep is een rubberen demping aangebracht om eventuele trillingen te nivelleren. Beide machines zijn uitgerust met een LED-aanduiding. Hierop kan een eventuele stroomonderbreking of overbelasting worden afgelezen. Na een stroomonderbreking moeten deze haakse slijpmachines in alle gevallen opnieuw worden ingeschakeld om de nullastbeveiliging op te heffen. Doordat de machines af fabriek zijn uitgevoerd met een aanloopstroombegrenzing, worden ze langzaam opgestart. Standaard worden deze machines geleverd met 4 meter kabel. Bij de modellen zonder snelspanmoer wordt een nokkensleutel meegeleverd. Alle bovengenoemde machines zijn uit voorraad leverbaar met 3 jaar fabrieksgarantie.

Würth Nederland BV
“s-Hertogenbosch, (073) 629 15 55
www.wurth.nl