Tegelcollectie geïnspireerd door dagelijkse omgeving

Artikel delen

De patronen van de Contrast-collectie staan in een catalogus ingedeeld in vijf ontwerpverhalen, met elk zijn eigen kenmerken. “De inspiratie voor de vijf ontwerpverhalen komt uit het dagelijks leven en de omgevingen waarin we dagelijks komen”, vertelt Karen Lund Hansen. “De natuur en moderne stadsarchitectuur zijn voorbeelden van de contrasterende omgevingen die ons hebben geïnspireerd.”

De collectie bestaat uit 31 ontwerpen die allemaal opnieuw kunnen worden gekleurd en in de welbekende egetæpper-kwaliteiten worden uitgevoerd. “Met de patronen van Contrast willen we een homogeen en tegelijkertijd interessant en levendig vlak in de ruimte creëren. Het ruime assortiment van de collectie maakt het mogelijk om een passende stijl te kiezen, ongeacht welke omgeving men wil benadrukken”, aldus Stina Kruse Kidmose. “Zowel de hotelbranche, de zakenwereld, de transportsector als het culturele leven kan een ontwerp uitzoeken dat hun bijzondere identiteit onderstreept en benadrukt. Daarnaast kunnen de patronen geheel naar wens worden gekleurd en gecombineerd, waardoor de collectie uitermate flexibel en duurzaam is.”

Groene tegels

Het Modular Express concept bestaat uit tapijttegels van 48 x 48 cm. De tapijttegels zorgen voor een goede akoestiek en zijn voorzien van de speciaal door egetæpper ontwikkelde en gepatenteerde rug van textiel. “Veel tapijttegels op de markt hebben een rug die pvc en bitumen bevat, maar die van egetæpper niet”, vertelt hoofd milieu Jan Ladefoged. “De tapijttegels maken deel uit van egetæppers grote betrokkenheid bij een groener milieu. Bij het leggen wordt er ook weinig verspild en we beschikken over een flink aantal milieuverklaringen waaruit de invloed van ons product gedurende de hele levenscyclus op het milieu blijkt.” Daarnaast zorgen de tapijttegels voor gemakkelijke toegang tot kabels en leidingen in de ondervloer. Het concept kenmerkt zich verder door de flexibiliteit en functionaliteit wat betreft het vervoer en het leggen.

egetæpper a/s,
Herning (Denemarken), (+45) 97 11 88 11
www.egecarpet.com

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief