Totaalpakket spuitapparatuur voor éénmanszaak

Artikel delen

In tegenstelling tot grotere schildersbedrijven, staat bij kleinere ondernemingen – vooral eenmanszaken – de aanschaf van spuitapparatuur niet op de agenda. Slechts een beperkt deel (circa 20 procent) beschikt momenteel over spuitapparatuur. Onterecht, vindt WSB Finishing Equipment, want het zijn net de kleinere bedrijven die het meest profiteren van de investering in mechanisatie, in plaats van in personeel. Omdat veel kleine ondernemers de aanschaf van spuitapparatuur (financieel) niet zien zitten, werd het Wagner ProjectPro Extra Concept ontwikkeld.

Airless plunjerpomp

Met de mobiele Airless plunjerpomp ProjectPro 119 XT kan de schilder de meest uiteenlopende materialen, van lakken over muurverven tot beitsen en vernissen, verwerken. De plunjerpomp kent eenvoudige transportmogelijkheden, een gebruiksvriendelijke inbedrijfstelling en een eenvoudig gebruik. Met een capaciteit van 1,25 l/min en de bijbehorende slang met lengte van 15 meter, leent deze plunjerpomp zich goed voor lakspuitwerken en kleinere werken met muurverf.

Airless plunjerpomp ProjectPro 119 XT.

HVLP- fijnspuitsysteem

Voor het fijnere (lak)spuitwerk omvat het starterspakket ook het fijnspuitsysteem ProjectPro 213 XT op basis van de HVLP-technologie. Het systeem is universeel te gebruiken voor alle verspuitbare waterverdunbare- en oplosmiddelhoudende materialen, zoals lakken, beitsen en vernissen. Dankzij de lage spuitdruk is er sprake van zeer weinig overspray. De verfstraal is drievoudig verstelbaar: verticaal, horizontaal of rond. Alle functies, zoals de lucht- en materiaalhoeveelheid, kunnen eenvoudig en direct op het pistool worden ingesteld. Bovendien zorgt het deelbare pistool met de Click & Paint-techniek ervoor dat het wisselen van de verfbeker of het reinigen in een minimum aan tijd klaar is.

Fijnspuitsysteem ProjectPro 213 XT.

Bekerspuitpistool

Voor kleine tot zeer kleine spuitwerkzaamheden is er de W450 SE: een klein bekerspuitpistool voor het verspuiten van onder meer lak en muurverf. Met een reservoir van 800 cc en een totaalgewicht van slechts 1,5 kg is dit elektrisch aangedreven Airless verfspuitpistool zeer handzaam. De maximale spuitdruk van 180 bar maakt dat ook hoogvisceuze materialen veelal onverdund kunnen worden verspoten. De drukregeling kan direct op het pistool worden ingesteld. Door de vier-traps hoeveelheidsregeling kan de materiaaluitstoot door één druk op de knop aangepast worden aan het spuitobject.

Bekerspuitpistool W450 SE.

Behangafstomer

De ProjectPro 5800 XT behangafstomer ten slotte kenmerkt zich door een opwarmtijd van slechts drie minuten. Het Dual Tank Systeem werkt met twee waterreservoirs die met elkaar in verbinding staan. Het verwarmingselement steekt in het kleinere reservoir, waardoor het water binnen drie minuten tot stoom verhit en er geen tijd verloren gaat. Met een totale inhoud van 5,8 liter kan circa twee uur continu worden gewerkt. De metalen beugel zorgt bovendien voor optimale stevigheid tijdens gebruik en vervoer.

ProjectPro 5800 XT behangafstomer.

WSB Finishing Equipment, Utrecht, (030) 241 41 55, www.wsb-wagner.eu