fbpx

Eén tot tien Volt draadloos dimmen

Artikel delen

Klemko Techniek BV introduceert een 1-10 V controller, waarmee de gebruiker inpandige led-verlichtingsarmaturen draadloos kan dimmen. Het toepassingsgebied van deze draadloze dimmer omvat ondermeer restauratieve ruimtes, schoollokalen en utiliteitswerkplekken.

Deze nieuwe regelunit kan worden ingepast in de bestaande lichtinstallatie en verhoogt daarmee het gebruiksgemak. Het dimmen gebeurt traploos en er kunnen meer ontvangers op één 868 MHz zender worden aangesloten. Hoogfrequente tl-verlichting kan op deze wijze ook worden aangestuurd.

De ontvanger is tevens voorzien van een 10 Amp relais, die aansluit op de nuldoorgang van de sinus. Alle soorten voorschakelapparaten kunnen hierdoor worden aangesloten tot 1000 VA. Een extra stuuringang maakt het mogelijk om ook via een pulstaster de contoller te besturen.

Klemko Techniek BV, Soest, (088) 002 33 00, www.klemko.nl