fbpx

Perslucht blindklinknagelmachine

Artikel delen

Nieuw in het assortiment van Würth Nederland B.V. zijn twee nieuwe modellen perslucht blindklinknagelmachines voor het verwerken van blindklinknagels. Het zijn de W50 Easy en de W64 Easy. De machines met zwarte kunststofbehuizing en afzuiging zijn geschikt voor blindklinknagels van alle denkbare legeringen (inclusief roestvaststaal) met een diameter van 2,4 tot 5,0 mm, respectievelijk 4,0 tot 6,4 mm.

Elke behuizing heeft standaard een haak waarmee deze aan een veerbalancer kan worden opgehangen. Kenmerkend bij deze nieuwe machines is de gebruiksvriendelijkheid. Na het monteren van het juiste neusstuk en het instellen van de juiste werkdruk is de machine klaar voor gebruik. Zodra de nagel bij deze nieuwe machines in het neusstuk is geplaatst, dan wordt deze in positie gehouden doordat de blindkklinknagel wordt aangezogen. De trekpen wordt afgezogen en komt terecht in het opvangreservoir van de machine.

De werkdruk van beide machines bedraagt 5 tot 7 bar. Het opvangreservoir van beide machines is groot genoeg om meerdere trekpennen op te vangen. Indien gewenst kan ook gewerkt worden zonder afzuiging. In dat geval moet de nagel manueel in positie worden gehouden. De trekkracht voor het plaatsen van de nagels is bij het kleinste model 7,3 kN en bij het grootste model 12,5 kN. Het luchtverbruik bedraagt bij het kleine model 1,5 liter/slag en bij het grotere model 2,0 liter/slag.

In vergelijking met voorgaande modellen is bij deze nieuwe serie blindklinknagelmachines een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd van maar liefst 15 tot 25 procent. Zo weegt de W50 Easy slechts 1250 gram en de W64 Easy 1650 gram. Standaard worden beide machines geleverd met bijbehorende neusstukken. Op elke machine, die uit voorraad leverbaar is, wordt af fabriek drie jaar garantie gegeven op materiaal- en fabricagefouten.

Würth Nederland BV, “s-Hertogenbosch, (073) 629 15 55, www.wurth.nl