fbpx

Spreken en luisteren door één otoplastiek

Artikel delen

Als het gaat om horen en gehoord worden, dan is lawaai een spelbreker. Doordat gehoorbeschermers worden gedragen zijn medewerkers te vaak niet bereikbaar, of hebben ze moeite met het verstaan van spraak in een lawaaiige omgeving. Met de onomulty® otoplastiek kan men niet alleen luisteren via het oor, maar ook praten.

De Sonomulty® otoplastiek vormt samen met de portofoon en de PTT schakelaar het innovatieve SEC II systeem. Het bijzondere aan dit systeem is dat de otoplastiek, naast het ontvangen van berichten, deze ook kan zenden via het oor! Het in- en uitgaande communicatieverkeer kan de gebruiker eenvoudig regelen door middel van de PTT schakelaar op de borst. Daarnaast zijn de otoplastieken na het aanmeten direct klaar voor gebruik en hebben ze een lange levensduur dankzij hoogwaardige elektronica en de met Kevlar® verstevigde bedrading.

Door de otoplastiek is de gebruiker verzekerd van een “lekdichte” bescherming en is heldere communicatie mogelijk. Ingekomen berichten worden direct het oor van de gebruiker binnengebracht, waardoor omgevingsgeluiden geen belemmering vormen tijdens gesprekken. Bovendien wordt het geluid door deze techniek niet vervormd. Uitgaande communicatie wordt verzonden via dezelfde otoplastiek met één druk op de PTT schakelaar. De otoplastiek kan op vele portofoons worden aangesloten en is perfect te dragen onder een veiligheidshelm of in combinatie met adembescherming.

Wiltec B.V., Uden, (0413) 24 44 44, www.wiltec.nl