fbpx

Stofvrij schuren in minder tijd

Artikel delen

De range Multi Air schuurschijven van Wiltec is uitgebreid met de Multi Air Plus schuurschijven. De Plus verwijst naar de levensduur die minimaal tweemaal langer is dan die van de traditionele schuurschijven. Deze schuurschijven zijn uitgevoerd met een speciale mix van keramische en premium aluminium oxide schuurkorrels.

De Multi Air Plus schuurschijven schuren agressiever en tijdens het schuren komt er geen warmte vrij. De schuurschijf scheurt niet doordat deze voorzien is van een anti-volloopcoating op waterbasis en de rug is versterkt met fibervezels. Daardoor gaat de schuurschijf dus veel langer mee.

Met een patroon met 181 gaten zorgen de schuurschijven voor meer dan dertig procent stofafzuiging. Door de verminderde hoeveelheid stof op het te schuren oppervlak, worden schuurkrassen voorkomen en krijgt men een constant schuurresultaat, langere standtijd en meer geschuurd oppervlak. Ook het werkklimaat wordt hierdoor gezonder.

De nieuwe Muli Air Plus is speciaal ontworpen voor de meest veeleisende – en zware schuurtoepassingen in bijvoorbeeld automotive, hout, jachtbouw en vliegtuigindustrie, waar de standtijd van traditionele schijven vaak te wensen over laat. De schuurschijf is verkrijgbaar in Ã? 125mm en Ã? 150mm en in de korrels P80 t/m P400. Bijpassende steunschijven zijn verkrijgbaar in hard, medium en soft.

Wiltec B.V., Uden, (0413) 24 44 44, www.wiltec.nl