fbpx

Gehoorkap met ingebouwde portofoon

Artikel delen

Nog steeds vinden er vaak (ernstige) ongevallen plaats in een lawaaiige werkomgeving. In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door goede communicatiemiddelen. Wiltec introduceert de Peltor Lite-Com Pro. Deze nieuwe gehoorkap is ATEX gecertificeerd en heeft een ingebouwde portofoon. Deze “horendeâ? gehoorkap heeft een ingebouwde “active soundâ? functie. Hierdoor hoort de gebruiker alles in de omgeving, dus ook naderend gevaar, zoals een rijdende heftruck.

De spraakgestuurde (VOX) portofoon is volledig programmeerbaar, zowel op vergunningsvrije als op vergunningsgebonden frequenties. Plotselinge en schadelijke impulsgeluiden worden onmiddellijk gedempt. Er is keuze uit een model met hoofdband, helmbevestiging of nekband. De headset wordt geleverd met een verwisselbare, oplaadbare accu en bijbehorende oplader.

De ingebouwde portofoon is programmeerbaar op frequenties tussen 430 en 470 MHz. Ruisonderdrukking is ingebouwd en er zijn drie zendniveaus mogelijk: 10m W, 20m W en 200m W. De portofoon is alleen door geautoriseerde dealers te programmeren.

Wiltec is exclusief Service Center van Peltor communicatieapparatuur en is als eerste specialist geautoriseerd om de Lite-Com Pro headset te programmeren. Tevens kunnen alle service- en garantie werkzaamheden worden uitgevoerd. Naast Peltor voert het Service Center ook service- en onderhoudswerkzaamheden uit aan vele andere merken persoonlijke beschermingsmiddelen en communicatie apparatuur.

Wiltec B.V., Uden, (0413) 24 44 44, www.wiltec.nl