Winddichte werkkleding houdt u warm

Artikel delen

Samen met Gore heeft Blåkläder een collectie werkkleding in Windstopper® ontwikkeld. Het materiaal beschermt u tegen koude winden, terwijl het tegelijkertijd een maximaal ademend vermogen biedt. Door ervoor te zorgen dat u warm en droog blijft, wordt u minder snel ziek en kunt u uw werk beter uitvoeren.

Waarom is de winddichtheid zo belangrijk? Bij een windsnelheid van 11 m/s, voelt een temperatuur van +4°C binnen slechts twee minuten aan als -10°C. Hierdoor gebruikt u uw energie om uw lichaam warm te houden in plaats van aan uw werk. Sluit daarom winterkoude buiten en bescherm het warme microklimaat dat uw lichaam omringt. Windstopper®-materiaal is volledig winddicht.

Ook hebben Blåkläder en Gore een collectie werkkleding in Gore-Tex® ontwikkeld. Lange werkdagen in de regen, guur weer en ijskoude winden vragen om extra aandacht voor uw werkkleding. De 365/24-collectie bestaat uit een jack en broek in tweelaags materiaal van 160 g/m2 met een Gore-Tex® membraan. De kledingstukken beschermen u in alle weersomstandigheden en kunnen het hele jaar door gedragen worden.

Lange levensduur

Blåkläder heeft Gore uitgebreide tests laten uitvoeren om te garanderen dat functie en kwaliteit van de kledingstukken van topklasse zijn. Zo wordt de stof getest, maar ook de hele keten van membraan, stof, voering, constructie en productie. Testen gebeurt in de meest veeleisende omstandigheden, om een duurzaam kledingstuk te garanderen. Want met een kledingstuk dat lang meegaat wordt er kosten bespaard.

Comfort

Het comfort van een Gore-Tex® kledingstuk biedt zowel werknemers als werkgevers voordelen. Door ervoor te zorgen dat men warm en droog blijft, wordt men minder snel ziek en loopt men minder risico om gewond te raken. Een hoger comfort zorgt bovendien voor een hogere productiviteit en efficiëntie tijdens het werk. Dit betekent dat het gemakkelijker en aangenamer werken is tijdens regenachtige en koude dagen.

Blåkläder Nederland BV, Meppel, (0522) 246 742, www.blaklader.nl