Aluminium metselprofielen

Artikel delen

Koninklijke Dekker ontwikkelde in eigen beheer een nieuw aluminium metselprofiel. Het is een geanodiseerd aluminium profiel met een afmeting van 60 x 60 mm. In het profiel is een kern van gevingerlast hout opgenomen. De profielen zijn aan twee langszijden volledig spijkerbaar.

De spijkerbare kern heeft een speciale profilering. Omdat deze profilering op eenvoudige wijze kan worden vervangen, gaat het profiel aanzienlijk langer mee. Dit nieuwe profiel onderscheidt zich ten opzichte van de traditionele profielen onder ander door zijn anderhalf tot tweemaal lagere gewicht. Verder heeft het een perfecte rechtheid.

Het aluminium metselprofiel is goedkoper dan de vijf-laagse profielen van 76 x 90 en 90 x 90 mm. Het prijsverschil bedraagt 15 procent. Tevens wint de metselaar aanzienlijk aan tijd omdat het stelwerk met deze profielen eenvoudiger en sneller is uit te voeren. Het profiel is beschikbaar in lengten van 2,70, 3,00 em 3,30 meter en is verpakt per 50 stuks.

Koninklijke Dekker Hout, Den Haag, (070) 308 24 24,  www.dekkerhout.nl