Autonome hekwerkdetectie op zonne-energie

Artikel delen

Iedere vijf minuten vindt in Nederland ergens een inbraak plaats. Goede buitenbeveiliging verkleint de kans op inbraak of pogingen daartoe aanzienlijk. Topguard’s G-Fence is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van inbraakdetectie. Het signaleert eventuele binnendringers in een vroeg stadium, zodat eventuele vervolgschade tot een minimum beperkt blijft.

G-Fence is een autonoom systeem. Voor de stroomvoorziening is daglicht voldoende dankzij Solaris techniek. De accu’s van de controlunit (goed voor 3.200 meter herkwerkdetectie) hebben aan slechts twaalf uur daglicht (zonlicht is niet noodzakelijk) voldoende om het systeem twee maanden draaiende te houden. Zo bespaart u kosten én het milieu en sluit G-Fence hiermee naadloos aan op de hedendaagse MVO-doelen.

Het systeem is eenvoudig te installeren. Slechts één kabel hoeft te worden ingegraven van de analyser naar de eerste control unit. De sensorstring is zeer eenvoudig te monteren aan bijna ieder type hekwerk. De sensoren van G-Fence detecteren klimmen, knippen en snijden. Algoritmes in de software filteren weersinvloeden als regen en wind automatisch. De kans op vals alarm is daardoor bijna nihil. En mocht er alarm zijn, dan ziet u dankzij de slimme software direct de locatie van de inbraakpoging. Het systeem heeft een Point ID tot 3 meter. De detectiebreedte per sensor is 2,3 meter en de detectiehoogte per sensor is 4 meter.

Topguard, Oirschot, (088) 27 40 900, www.topguard.nl