Bevestigingsmodule steungrepen mindervaliden-toiletten

Artikel delen

Viega Nederland heeft het Eco Plus programma voorwandsystemen uitgebreid met een nieuwe module. De module is met name bedoeld voor bevestiging van handgrepen, armsteunen en stoeltjes in mindervaliden toiletten. De module kenmerkt zich door montagesnelheid en -vriendelijkheid.

De nieuwe Viega Eco Plus-bevestigingselementen worden gecombineerd met Viega Eco Plus wc-elementen en vormen een uitbreiding op het bestaande programma bevestigingselementen. Waar de bestaande modules zijn opgebouwd uit een frame met twee poten, is de nieuwe module voorzien van slechts één poot. Hierdoor is de nieuwe uitvoering lichter en ten opzichte van de dubbele uitvoering of voorgemonteerde varianten beter en gemakkelijker hanteerbaar voor de installateur.

Het gepoedercoate stalen frame is voorzien van een watervaste hechthouten plaat en geïntegreerde stelvoet, waarmee het frame betrouwbaar op de ondergrond wordt verankerd. Omdat er slechts één stelvoet hoeft te worden verankerd, kan de nieuwe bevestigingsmodule sneller worden gemonteerd.

Dezelfde bevestigingsmodule kan zowel links als rechts van het Eco Plus voorwandelement worden gemonteerd. De module wordt aan de bovenzijde met een bout vastgezet en geborgd met een bijgeleverde beugel. Na afwerking of betegeling van het toilet maakt de hechthouten plaat een draagkrachtige en betrouwbare bevestiging van onder meer steungrepen mogelijk. Omdat voor de linker en rechter steungreep gebruik kan worden gemaakt van dezelfde module en het frame hiervan kleiner en lichter is, biedt de nieuwe bevestigingsmodule ook voordeel voor voorraadhoudende installateurs en groothandels.

Viega Eco Plus
Viega Eco Plus is een voorwandsysteem dat zich kenmerkt door minimale montage- en installatiekosten. Het voorwandsysteem combineert de Viega-techniek met slimme en praktische installatiedetails voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden, zoals wc’s, bidets, wastafels, urinoirs en uitstortgootstenen. Het voorwandsysteem wordt geleverd voor enkelstuks, serie- of hoekmontage en voor verschillende bouwhoogten.

Viega Nederland BV, Naarden, (035) 538 04 42, www.viega.nl