Bouwkosten installeren wandcloset met inbouwreservoir

Artikel delen

Door www.casadata.nl met medewerking van Romi Installatietechniek.
Voor het aanbrengen van een wandclosetcombinatie met inbouw spoelreservoir eerst de waterleiding afsluiten. De afvoer voor het closet op de binnenriolering op de gewenste hoogte zetten. De standaardhoogte is meestal 230 mm boven de afgewerkte vloer. Voor zover nodig daarbij de afvoer nog op de goede plaats maken. Vervolgens het inbouw spoelreservoir monteren, op hoogte stellen en aan de wand en op de vloer monteren. Dan de waterleiding aansluiten en controleren op waterdichtheid.

Hierna draadstangen aanbrengen voor de montage van het closet. De voorzetwand plaatsen en daarin gaten maken voor draadstangen, drukker en afvoer, zodat de voorzetwand klaar is voor het aanbrengen van het tegelwerk. In de kostenberekening zijn de kosten van het tegelwerk trouwens niet opgenomen. Na het betegelen van de voorzetwand de frontafdekplaat met de bediening voor het waterreservoir monteren. Het wandcloset installeren en de afvoer controleren op waterdichtheid. Tenslotte de closetzitting monteren.

Bouwkosten

In de kostenberekeningen is uitgegaan van het nieuw aanbrengen van een wandcloset met inbouwreservoir. Voor het vervangen van een wandcloset of voor een ander type closet, zoals een staand closet, liggen de kosten anders (zie www.casadata.nl).

Elk kostenbedrag is gedetailleerd berekend met alle directe uitvoeringskosten van arbeid en materiaal. Het aantal manuren geeft de gemiddelde productietijd weer onder normale omstandigheden. Het uurloon is zonder opslagen voor de bouwplaatskosten, algemene bedrijfskosten en winst en risico. Bij de materialen is uitgegaan van de bruto prijs voor de opdrachtgever, met gemiddeld 15 procent korting. De kosten zijn steeds uitgedrukt per stuk en zijn exclusief tegelwerk, bouwplaatskosten, afvoer afkomende materialen en stortkosten.

De complete calculaties van alle wandclosets kunt u na het inloggen op www.casadata.nl zien. Deze calculaties kunt u dan ook meteen downloaden in Excel en eenvoudig aanpassen. Het regionale kostenniveau betreft de regio Oost Gelderland (postcode 7000 – 7100). Op www.casadata.nl ziet u het kostenniveau van uw eigen regio door het opgeven van de postcode. Bij de indirecte kosten is gerekend met een toeslag op de directe kosten van 17 procent. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8 procent voor algemene bedrijfskosten, 5 procent voor winst en 3 procent voor risico.

Ontmoet Casadata.nl op de BouwRelatiedagen Gorinchem Kom naar de stand van casadata.nl op de Bouw Relatiedagen in Gorinchem en in Hardenberg en doe uw voordeel met casadata.nl. U profiteert dan van leuke beursaanbiedingen.