Compacte (slag)boor-/schroefmachines

Artikel delen

Compact, duurzaam, ergonomisch en licht zijn de kernwoorden die van toepassing zijn op de nieuwste Makita Lithium-ion (slag)boor-/schroefmachines. Door de verbeterde ergonomische vorm van de handgreep ligt dit gereedschap beter in de hand en werken de machines comfortabel, ook in de kleine hoekjes.

Tegelijkertijd zijn deze compacte (slag)boor-/schroefmachines krachtiger en duurzamer dankzij een geharde stalen tandwielaandrijving. Ze zijn standaard uitgerust met een beveiliging tegen overbelasting en diepontlading en wegen 100 gram lichter dan hun voorgangers.

De verbeterde boor-/schroefmachines hebben twee functies en zijn zowel geschikt voor boren als schroeven. Daarnaast zijn deze machines uitgerust met een 4-polige motor en twee versnellingen. De BDF446RFX heeft een accuspanning van 14,4V, terwijl de BDF456RFX is uitgevoerd als 18V Lithium-ion accumachine. De slagboormachines uit de nieuwe serie hebben drie functies en kunnen naast boren en schroeven ook slagboren. De BHP446RFX is een model met een accuspanning van 14,4V. De slagboormachine BHP456RFX heeft een zacht aandraaimoment van 36 Nm, weegt 1,8 kg en is uitgevoerd als 18V Lithium-ion accumachine.

Makita Nederland B.V., Eindhoven, (040) 206 40 40, www.makita.nl