Samenwerking Romazo-Projecten en VMRG

Artikel delen

Per 1 januari 2012 verwelkomde de VMRG dertien projectbedrijven op het gebied van zonwering. Deze bedrijven die verenigd zijn in Romazo-Projecten vormen binnen de VMRG de Sectie Licht- en warmteregulering.

Jos Stoit, voorzitter van Romazo-Projecten: ‘Ik zie dit als een strategische samenwerking gericht op een duurzame toekomst. Daar gaan we voor in 2012 als brancheorganisatie Romazo-Projecten. Kennisdeling leidt tot kennisvermeerdering en dat is nodig in onze toekomstige gebouwde omgeving. Daarom heeft Romazo-Projecten besloten om samen te werken met de VMRG en de sectie ‘Licht- en warmteregulering’ te gaan vormgeven. Hierin kunnen projectbedrijven op het gebied van zonwering kennis delen met de gevelbouwers en vice versa. Meer kennis leidt tot innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.’

Bij zowel de VMRG als bij Romazo-Projecten staat kwaliteit uiteraard hoog in het vaandel. Alle bedrijven binnen Romazo-Projecten hanteren de kwaliteit zoals opgesteld in de ‘Kwaliteitseisen en -adviezen zonwering’, hanteren een duidelijk veiligheidsbeleid en zijn VCA gecertificeerd. Ze beschikken verder over een eigen ontwerp/tekenafdeling, bezitten specifieke kennis van energie en milieu in het kader van zonwering en hebben uitgebreide kennis van automatische sturingen van zonwering.

Zonweringsbranche stapt in zonne-energie
Romazo is tevens een samenwerking gestart met zonnepanelenleverancier en -producent Centrosolar Benelux. Martin Straver, branchemanager van Romazo: ‘Als branche-organisatie zijn we altijd op zoek naar nieuwe kansen in de markt, die in het verlengde liggen van onze corebusiness; de zon. Het leek ons een logische stap deze zon niet alleen te weren, maar ook haar energie te gaan opvangen.’ Centrosolar werd door de leden van de organisatie als partner geselecteerd vanwege haar jarenlange ervaring en de aandacht die zij besteedt aan kennis en opleiding van haar installateurs.

De vraag naar zonwering is seizoensgebonden. Daarom verkopen zonweringsinstallateurs nu ook vaak al nevenproducten als dakkapellen, kozijnen, gordijnen en tuinmeubelen. Straver: ‘In de wintermaanden wordt er nauwelijks aan zonwering gedacht en is er weinig beweging in de markt. Daarom willen onze leden hun diensten graag uitbreiden.’ Erik de Leeuw, Commercial Director van Centrosolar Benelux: ‘Voor zonne-energie is het hele jaar door belangstelling. Alleen als het sneeuwt kunnen installateurs het dak niet op, maar in alle andere gevallen kunnen panelen ook in de winter worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor de zonweringsbranche mogelijk voor een betere spreiding van opdrachten.’