Silvano Clercx directeur HANSA Nederland

Artikel delen

HANSA Metallwerke AG – producent van kwaliteitsmengkranen voor badkamer en keuken – heeft Silvano Clercx benoemd tot directeur van HANSA Nederland. Sinds 1 januari 2012 is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Nederlandse HANSA-vestiging te Nijkerk. Silvano Clercx neemt hiermee de scepter over van Piet Pirovano.

Silvano Clercx beschikt over twintig jaar ervaring binnen het HANSA-concern. Sinds tien jaar is hij directeur van Hansa België. Ook voor de Belgische HANSA-vestiging blijft Silvano Clercx overigens als directeur verantwoordelijk. Binnen het concern wordt grote waarde gehecht aan lokale vestigingen binnen de verschillende afzetgebieden. ‘Er zijn nu eenmaal verschillen in cultuur, mentaliteit en marktbenadering. Dat geldt ook voor de Nederlandse en de Belgische markt’, benadrukt Silvano Clercx.

Zelf is hij Nederlander, maar al dertig jaar woonachtig en werkzaam in België. Hij kent en respecteert de verschillen. ‘Juist daarom is het belangrijk dat de HANSA-vestigingen zelfstandig, met een eigen aanpak en koers blijven opereren op de markt. Daar waar mogelijk en zinvol zal er wel voordeel kunnen worden gehaald uit synergie tussen de Nederlandse en Belgische organisaties. Mijn verantwoordelijkheid is te sturen, in hechte samenwerking met de lokale teams.’ Ron Dijkmans – sinds 2007 werkzaam bij HANSA Nederland – is per 1 januari benoemd tot Sales Manager. Hij is, als rechterhand van de directie, tevens verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het salesteam.