fbpx

Slanke wand met beste geluiddempende eigenschappen

Artikel delen

Geen enkele andere plaat komt volgens Knauf in de buurt van de geluidsisolatiewaarden die Silentboard haalt; met enkel skeletwanden en standaard profielen haalt de wand een geluidsisolatie tot 67 dB. De gipskern van de plaat bevat speciale toeslagstoffen die de plaat meer massa en daardoor goede geluiddempende eigenschappen geven.

De wand heeft een totale dikte van 150 mm, waarbij gebruik is gemaakt van enkelvoudige stalen staanders met aan beide zijden twee platen van 12,5 mm dik. De loze ruimte is opgevuld met minerale wol. De geluidsisolatie van 67 dB is een rekenwaarde volgens DIN 4109, zonder geluidsoverdracht via flankerende bouwdelen.

Silentboard is goed toe te passen in ruimtes waar geluidsisolatie een belangrijke rol speelt, zoals congrescentra, horeca, theaters en studio’s. Met de gipskartonplaat kunnen slanke wanden worden gebouwd met hogere geluidsisolatiewaarden, waarvoor tot nu toe veel dikkere wanden nodig waren. Daardoor wordt naast geluidsisolatie ook kostbare binnenruimte gewonnen. Hierdoor is een wandsysteem met deze plaat een efficiënte toepassing voor gebouwen waar een hoog repeterend karakter gevraagd is en waar het winnen van binnenruimte van belang is, bijvoorbeeld ziekenhuizen of hotels.

Knauf B.V., Utrecht, (030) 247 33 11, www.knauf.nl