TBI Holdings bundelt krachten bouwondernemingen

Artikel delen

TBI Holdings B.V. maakt bekend dat binnen haar concern het voornemen bestaat om haar dochterondernemingen Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V. en Heijmerink Bouw B.V. te laten fuseren. Daarnaast wordt momenteel bekeken of een krachtenbundeling van ERA Contour B.V. en Kanters Bouw en Vastgoed B.V. kan leiden tot een versterking van de marktpositie van deze twee bedrijven.

De transacties komen voort uit de strategische heroriëntatie van TBI die er op is gericht de positie van haar dochterondernemingen verder te optimaliseren en te versterken. Door de krachtenbundeling ontstaat er tevens een duidelijkere positionering naar markt en klanten.

J.P. van Eesteren en Heijmerink
Door de voorgenomen fusie van deze twee bedrijven ontstaat er een speler van formaat. De omvang  is nodig om nog beter en slagvaardiger te kunnen inspelen op de veranderende marktomstandigheden en de toenemende behoefte van opdrachtgevers om totaaloplossingen te kunnen bieden. De twee bedrijven kunnen nu optimaal profiteren van elkaars kennis en kunde en zo meer maatwerk en flexibiliteit leveren op het gebied van geïntegreerde projecten en planmatig onderhoud. De nieuwe onderneming zal onder de naam J.P. van Eesteren B.V. gaan opereren vanuit de bestaande vestigingen te Barendrecht (hoofdvestiging), Amsterdam en Bunnik. De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben inmiddels een positief advies uitgebracht over de voorgenomen fusie.

ERA Contour en Kanters
Door ERA Contour en Kanters wordt momenteel gekeken of een krachtenbundeling de positie van beide bedrijven als klantgerichte, vernieuwende en kostenbewuste onderneming met de focus op stedelijke vernieuwing, kan versterken. De door ERA Contour voorgestane marktbenadering, gekoppeld aan de sterke regionale marktpositie van Kanters, biedt goede mogelijkheden om samen een speler van formaat te worden in het westen van het land.