Aanvalluh

Artikel delen

Op de cover is het al aangekondigd: extra veel aandacht in dit nummer voor de nieuwe beurs Renovatie2012 in de Brabanthallen in Den Bosch. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat een dergelijke beurs – over renovatie – nu pas gehouden wordt. Want al veel langer is bekend dat renovatie dé grote opgave voor de komende jaren is. Ik herhaal nog maar weer eens (wat velen voor mij ook al deden): maar liefst 90 procent van het bouwvolume betreft renovatie van de bestaande woningvoorraad. En dat wordt de komende jaren niet minder.
Als thema voor de nieuwe vakbeurs is gekozen voor ‘Need for Speed’. Zelf ben ik niet zo gek van Engelse termen als we ook een goed Nederlands woord hebben: Aanvalluh! Ofwel: naar voren, vóóruit. In de aanloop naar de beurs was al merkbaar dat diverse betrokkenen er een schepje bovenop (willen) doen: zo willen woningbouworganisaties hun renovatieprojecten sneller afronden en storten fabrikanten/leveranciers zich op de ontwikkeling van nieuwe producten. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel. Want met de bestaande technieken alleen redden we het niet; er zal echt een verbeteringsslag gemaakt moeten worden. Dit zal niet alleen bijdragen aan de kwaliteit van het product of de techniek, maar uiteindelijk ook aan de kwaliteit van de gerenoveerde woningen. En dan geldt: je hebt kennis nodig om echt snelheid te maken, aldus Martin Liebregts, directeur en architect bij Bouwhulpgroep.
Voor de ontwikkeling van nieuwe producten is echter niet alleen kennis, maar ook samenwerking tussen verschillende partijen hard nodig. Niet meer iedereen op zijn eigen eiland, maar over de hekjes heen kijken. En laat nou dáár die vakbeurs een uitstekende gelegenheid voor zijn. Zit u met een specifiek renovatieprobleem, zoek op de beurs een goede partner en zoek samen naar een oplossing. Met een goed een-tweetje zijn er al heel wat ballen ingegaan. Ofwel: aanvalluh!

Carla Debets
Hoofdredacteur RenovatieTotaal

Reageren? Info@handelsuitgaven.nl