84 prefab badkamers binnen acht weken

Artikel delen

Voor de Viva! Zorggroep realiseert De Groot Vroomshoop Bouwsystemen momenteel een nieuwe interimvoorziening. Ondanks de forse afmetingen, het gebouw heeft een oppervlak van 4250 m2 over twee verdiepingen, ligt de uitdaging bij de levering van 84 badkamers. Het bedrijf uit Vroomshoop prefabriceert namelijk de 84 badkamers binnen acht weken.

Het aantal badkamers en de tijdsdruk op het werk waren de belangrijkste redenen om te kiezen voor prefabricage. Badkamers zijn in een gebouw uiterst complexe ruimtes waar ook nog eens veel disciplines samen moeten komen. De badkamers zijn seriematig geproduceerd in een productiehal van De Groot Vroomshoop. Alle disciplines werken hierdoor optimaal samen. Het bouwen, installeren, tegel zetten, afmonteren en transportgereed maken van de badkamers zijn zo perfect op elkaar afgestemd. Dit alles heeft, naast een sterke daling van de faalkosten, ook geleid tot een absoluut minimum aan transport en afval. Dit sluit goed aan op het MVO beleid van het bedrijf.
De badkamers worden volledig ingeseald en ‘plug & play’ op de bouwplaats geplaatst. Pas op het allerlaatste moment in de afbouwfase worden de badkamers geopend.