504 studentenwoningen in recordtijd gebouwd

Artikel delen

Op de campus van de universiteit van Leiden zijn in een zeer snel tempo 504 studentenwoningen gebouwd. De snelle bouw was mogelijk doordat alle woningen kant- en klaar uit de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen kwamen. Op de bouwplaats werden de modules niet – zoals in eerdere projecten – in een staalconstructie gehangen, maar bijzonder aan dit project is dat de woningen rechtstreeks op elkaar zijn gestapeld.

Tekst: Carla Debets Bouwtekst
Beeld: Pieters Bouwtechniek, Carla Debets

‘De zwarte dozen’ zijn ze inmiddels door de studenten genoemd, vanwege hun zwarte kunststof gevelbekleding. De 504 studentenwoningen zijn ondergebracht in twee gebouwen met elk drie torens van acht bouwlagen. Elke bouwlaag van een toren bevat 12 woningen: zes aan weerszijden van een middengang. Twee liften en trappenhuizen per gebouw, tussen de torens, zorgen voor de bereikbaarheid van alle woningen. De onderste laag van de acht lagen is een plint met een fietsenstalling, wasserette en commerciële ruimten.
De woningen hebben een oppervlak van circa 27 m2 ( 3,3 meter breed en 8,2 meter lang) met een zit-/slaapkamer, een keuken, een eigen badkamer en toilet.

LEES HIER het volledige artikel