Bouw Relatiedagen Gorinchem 4 t/m 6 september

Artikel delen

Kennisuitwisseling staat centraal tijdens de achtste editie van Bouw Relatiedagen Gorinchem, die plaatsvindt van 4 tot en met 6 september 2012 in Evenementenhal Gorinchem. Voor het eerst zijn er diverse kennispleinen en symposia te bezoeken. Omdat veel ondernemers in de bouw gebruikmaken van transportmiddelen is er ook dit jaar weer een Klein Transport Plein. Kortom; genoeg redenen voor een bezoek aan deze beurs.

Evenementenhal Gorinchem organiseert op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 september 2012 de achtste editie van Bouw Relatiedagen Gorinchem. Deze vakbeurs in Gorinchem bestaat sinds 2005 en richt zich met name op bezoekers uit het westen, midden en zuiden van Nederland en België. Vorige jaren trok deze vakbeurs bijna 10.000 bezoekers. ‘Dit jaar verwachten we mede door het grote aanbod van symposia een stijging van het aantal bezoekers’, zegt Lambert van Gameren, beursorganisator Bouw Relatiedagen Gorinchem. ‘Juist in deze economisch lastige tijd is kennisuitwisseling in de bouw heel belangrijk. Onder meer NEN, ICDUBO (Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen) en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd waren dan ook graag bereid om tijdens de beurs de bezoekers en exposant voor te lichten over zaken als het Bouwbesluit en duurzaam bouwen. Er komt een duurzaamheidsplein met veel activiteiten, er zijn diverse symposia en VLOK en Probin pakken weer uit met themapleinen. Tot slot is er weer een Klein Transport Plein.’
Volgens Van Gameren begint ook de full-service-formule steeds meer bekendheid te krijgen en dat werpt zijn vruchten zeker af:  ‘Exposanten vinden ons concept nog steeds geweldig. Ze hoeven zelf niet te cateren op hun stand, alles wordt geregeld en de sfeer op de beursvloer is goed en laagdrempelig.’

Klein Transport Plein

Klein Transport Plein was vorig jaar een nieuwkomer en wordt wegens succes herhaald. Dit plein biedt ruimte aan exposanten met bestelauto’s tot 3500 kg, aanhangwagens, bedrijfswageninrichting, ritregistratie, track&trace, dakdragers, laad/lossystemen, accessoires en nog veel meer. Melissa Ooms is beursorganisator van Klein Transport Plein: ‘Er komen veel MKB-ondernemers en zzp’ers naar onze vakbeurzen en die hebben allemaal transportmiddelen nodig. Bestelauto’s en aanhangwagens bepalen dan ook voor een aanzienlijk deel het beeld van het Nederlandse wegverkeer. Ondernemers kunnen simpelweg niet zonder het gemak dat een bedrijfswagen biedt. Op het Klein Transport Plein tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem praten exposanten de bezoekers graag bij over de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Van innovaties in de bestelauto- en aanhangwagenbranche tot veranderingen wat betreft milieu- en regelgeving.’

Duurzaamheidsplein

Tijdens deze editie van Bouw Relatiedagen Gorinchem is er een nieuwe samenwerking met ICDUBO (Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen) en Duurzaamgebouwd opgezet. Samen met ICDUBO wordt een duurzaamheidsplein gecreëerd op de beursvloer, waar tijdens de vakbeurs verschillende activiteiten plaatsvinden. Bijvoorbeeld het ‘Duurzaam Gebouwd Event’ waar onder andere Jeroen Troost, commercieel directeur van BAM Utiliteitsbouw én Expert bij Duurzaam Gebouwd, uit eigen ervaring vertelt hoe u als aannemer, onderaannemer of architect duurzaamheid kan verkopen aan uw (nieuwe) klant.

Media en Meet & Greet plein

Ook kunt u tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem 2012 een mediaplein vinden waar verschillende vakbladen (onder andere BouwTotaal, Stedebouw en Architectuur, Bouwen in het oosten, Gevel en Dak journaal, het Vakblad MAG en BouwBelang) zich profileren. Verder kunt u op dit plein verschillende loungegedeelten vinden waarop bezoeker en exposant kennis kunnen maken met elkaar en media.

Klustrainingen in Gorinchem

Ook dit jaar levert de VLOK weer een bijdrage aan de activiteiten tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem, ditmaal met een speciaal Klustrainingsplein op standnummer 201. Het plein beslaat zo’n 160 vierkante meter. De VLOK heeft er zijn informatiestand, waar je terecht kunt voor alle informatie over het VLOK-Kwaliteitsprogramma Vakmanschap en Zekerheid. Aan dit programma kunnen leveranciers deelnemen. Door middel van trainingen dragen zij bij aan het verbeteren van de kwaliteit in de branche. En samen met de nakomingsgarantie voor de consument maken zij die kwaliteit zichtbaar op de markt. Op het Klustrainingsplein zullen PCI, Faaij, Fakro, Fermacell en RUBI informatie geven over de komende trainingen.

Onderdeel van kwaliteit is veilig en gezond werken. Sinds een aantal jaren neemt de VLOK deel aan de activiteiten van het Platform Veilig Werken op Hoogte. Zo staat er tijdens de beurs midden op het Klustrainingsplein een speciale klimaanhanger. Twee ervaren instructeurs staan klaar om je alles te laten zien over veilig werken op daken en balkons, et cetera. Je kunt zelf ervaren hoe het is om te werken in een harnas. En hoe zat het ook al weer met die ladders, met die steigers en hoogwerkers? Kom langs en je weet het precies.
Naast de verschillende partners van Vakmanschap en Zekerheid zullen ook de buitengewone leden van de VLOK aanwezig zijn, zoals Van den Hadelkamp, Compaan, Zevim en Meeùs Assurantiën. Op de stand zal ook informatie te krijgen zijn over de nieuwe consumentenfolders van de VLOK en informatie over de promotieactie tijdens de Libelle Zomerweken met de speciale Kluskrant.

Probin

Tot slot pakt Probin pakt weer eens uit tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem. Tijdens de beurs (standnr. 247) presenteert deze organisatie van zelfstandige groothandels in producten voor de bouwbranche en de industrie, ‘een straatlengte vol innovaties en demonstraties’. Maar liefst een 40-tal A-merken zijn aanwezig, waaronder tal van nieuwkomers die niet eerder binnen Probin te zien waren. Nieuw dit jaar is het informatieplein op de Probin-stand, waarbij enkele leveranciers u zullen informeren over bijvoorbeeld valbeveiliging en de voordelen van elektronische toegangssystemen. Kortom: genoeg redenen om een bezoek te brengen aan Bouw Relatiedagen Gorinchem.

Beursdata
Bouw Relatiedagen vinden in 2012 plaats op:
Bouw Relatiedagen Gorinchem          4, 5 en 6 september 2012
Bouw Relatiedagen Hardenberg        9, 10 en 11 oktober 2012
Bouw Compleet Venray                         6, 7 en 8 november 2012
Openingstijden dagelijks van 14.00 tot 22.00 uur.

Veel symposia tijdens beursdagen

Tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem 2012 vinden diverse symposia plaats.

Congreszaal Evenementenhal

NEN

Tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Een mooi moment om niet alleen te kijken naar wat er allemaal in Nederland speelt, maar ook naar de Europese ontwikkelingen. NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) is zowel nationaal als internationaal betrokken bij diverse ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de bouwsector. Bezoekers aan de beurs kunnen een presentatie van NEN over duurzaamheid in de bouwsector bijwonen op 4 september 2012. Van 15.00 tot 15.45 uur geeft de secretaris van de normcommissie 351 281 ‘Duurzaamheid van bouwwerken’, ir. T.J. van den Broek, een presentatie over:
•    Europese normen voor duurzaamheid van bouwwerken;
•    Bouwproductenrichtlijn en in het bijzonder over de laatste fundamentele eis met betrekking tot ‘sustainable use of natural resources’;
•    duurzaamheid in Bouwbesluit 2012.

Business Sociëteit Morgen

De Business Matching vindt plaats binnen drie rondes van 40 minuten, waar u elke keer met drie andere mensen aan tafel komt. Elke ronde, geleidt door een tafelvoorzitter, krijgt u 10 minuten de aandacht, ruimte en tijd om het gesprek aan te gaan met de drie andere tafelgenoten. Uw zoekvraag staat centraal!
Het tafelgesprek bestaat uit drie stappen;
•    Stap 1: Even voorstellen.
•    Stap 2: Waar ben ik naar op zoek?
•    Stap 3: Match en afspraken.
Inschrijven op www.evenementenhal.nl/gorinchem

Bouwplaats beveiliging

Het bedrijf Heras Tijdelijke Beveiliging geeft een symposium over het beveiligen van een bouwplaats. De bezoekers krijgen hier antwoord op vragen als: waarom meer dan hekwerk, wat levert het mij op, wat heb ik aan het KIWA certificaat (met betrekking tot bouwplaatsbeveiliging) en wat is nu het verschil tussen al die verschillende systemen?

Duurzaamheidsplein

ICDUBO – Duurzaamheid
Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDUBO), Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en de Evenementenhal slaan de handen ineen en starten een samenwerking tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem 2012. Samen met ICDUBO wordt het duurzaamheidsplein gecreëerd op de beursvloer, waar tijdens de vakbeurs verschillende activiteiten plaatsvinden. Onder andere lezingen, die vrij toegankelijk zijn voor alle bezoekers.
Het Duurzaam Gebouwd Event vindt plaats op woensdag 5 september 2012. Duurzaam Gebouwd geeft in een drietal presentaties de deelnemer inzicht in de veranderende wereld in de bouw door duurzaam bouwen. De opdrachtgever kiest namelijk steeds vaker voor duurzaam. U kan hierop inspelen door duurzaamheid te verwerken in uw aanbod. Tijdens deze middag leert u hoe. Dat gebeurt vanuit de praktijk door topexperts op dit vakgebied, zoals;

•    Jeroen Troost, commercieel directeur van BAM Utiliteitsbouw én Expert bij Duurzaam Gebouwd. Hij vertelt uit eigen ervaring hoe u als aannemer, onderaannemer of architect duurzaamheid kan verkopen aan uw (nieuwe) klant.
•    Ieke Kuijpers, adjunct directeur bij DGMR is al jarenlang topexpert op het gebied van de (nieuwe) Energieprestatienorm (EPG). In haar presentatie geeft zij inzicht in deze aangescherpte norm waardoor duurzaam bouwen logisch en rendabel is geworden.
•    Saskia van Hulten van W/E adviseurs gaat u alles vertellen over GPR. Dit is een populair en veel toegepast label voor duurzaamheid in de woningbouw. Als uw opdrachtgever een gemeente of woningbouwcorporatie is krijgt u hier zeker mee te maken de komende jaren.

Het Duurzaam Gebouwd Event is toegankelijk voor maximaal 100 deelnemers, die zich vooraf dienen in te schrijven. Vanaf 16 uur hebt u alle tijd om de beursvloer te bezoeken. Gratis inschrijven voor dit event kan op de website: www.duurzaamgebouwd.nl.

Learnshops op Probin Kennisplein

Ergonomie

Ergonomos geeft op 4 en 6 september op het Probin Kennisplein een ‘learnshop’ in ergonomie in de bouwbranche. Onderstaand vindt u het programma.
•    Introductie (voorstellen,uitleg organisatie,visie).
•    Het menselijk lichaam in zijn algemeenheid.
•    Werkgerelateerde klachten: oorzaak en gevolg van werkgerelateerde klachten aan rug, arm, nek en schouders in de bouw en kantooromgeving, met demonstratie.
•    Waarom preventie effectief is:(kennis en inzicht in gezond houdings- en bewegingsgedrag.
•    Werkwijze van Ergonomos: bewustwording, ervaringsgericht leren, gedragsverandering en eigen verantwoordelijkheid.
•    Conclusie en vragenronde

Online Marketing

Online marketing is ondertussen een essentieel onderdeel van de verkoop geworden. Het bedrijf Sales Care uit Leerdam geeft op het Probin Kennisplein een symposium over online marketing. Hier krijgt u antwoord op vragen als; hoe profileer ik ons bedrijf op ‘het web’, hoe worden wij snel gevonden door de grote zoekmachines en hoe onderscheiden wij ons ten opzichte van andere bedrijven?

Dinsdag 4 september 2012

13.30 uur – 14.00 uur      Heras Tijdelijke Beveiliging   Congreszaal Evenementenhal
14.30 uur – 15.00 uur      Sales Care                                Probin Kennisplein               
15.00uur –  15.45 uur      NEN                                            Congreszaal Evenementenhal         
15.50 uur – 16.10 uur      ICDUBO                                     Duurzaamheidsplein                        
16.00 uur – 16.30 uur      Heras Tijdelijke Beveiliging   Congreszaal Evenementenhal         
16.30 uur – 16.45 uur      Ergonomos                               Probin Kennisplein                           
19.30 uur – 19.50 uur      ICDUBO                                     Duurzaamheidsplein
20.15 uur – 20.45 uur      PROBIN (spreker volgt)           Probin Kennisplein   
 

Woensdag 5 september 2012

10.00 uur – 13.30 uur      Business Sociëteit Morgen    Congreszaal Evenementenhal
14.30 uur – 15.00 uur      PROBIN (spreker volgt)           Probin Kennisplein
14.30 uur – 16.00 uur      Duurzaam Gebouwd               Congreszaal Evenementenhal
15.30 uur – 16.50 uur      ICDUBO                                     Duurzaamheidsplein
16.30 uur – 17.00 uur      PROBIN (spreker volgt)          Probin Kennisplein
19.30 uur – 19.50 uur      ICDUBO                                     Duurzaamheidsplein
20.15 uur – 20.45 uur      PROBIN (spreker volgt)          Probin Kennisplein   
 

Donderdag 6 september 2012

13.30 uur – 14.00 uur      Heras Tijdelijke Beveiliging   Congreszaal Evenementenhal
14.30 uur – 15.00 uur      Sales Care                                  Probin Kennisplein               
15.15uur –  15.35 uur      Probin (spreker volgt)               Congreszaal Evenementenhal         
15.50 uur – 16.10 uur      ICDUBO                                      Duurzaamheidsplein                        
16.00 uur – 16.30 uur      Heras Tijdelijke Beveiliging    Congreszaal Evenementenhal         
16.30 uur – 16.45 uur      Ergonomos                                 Probin Kennisplein                           
19.30 uur – 19.50 uur      ICDUBO                                       Duurzaamheidsplein
20.15 uur – 20.45 uur      PROBIN (spreker volgt)             Probin Kennisplein