Tilhulpmiddelen voor de laatste meters

Artikel delen

Nog steeds tillen mensen onverantwoord zware lasten. Even die paar meters , net dat trapje op. Als het aan AWP, Aerial Work platforms ligt, behoort dat definitief tot het verleden. Vier producten uit een range van tilhulpmiddelen maken tillen, transporteren en plaatsen tot in de kleinste ruimten van de bouwplaats mogelijk.

Gerrit Hersevoort, directeur van AWP kent de bouw en haar medewerkers erg goed. Het bekendst is zijn bedrijf om de gevelonderhoudsinstallaties voor het schoonmaken van gebouwen. Hier heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het bieden van pasklare oplossingen voor vaak moeilijk bereikbare gevels.  AWP biedt tevens haar diensten aan met til hulpmiddelen voor de bouw. “Ik constateerde dat mensen in bouw en industrie nog steeds zware bouwproducten tillen met de hand. Vooral als het gaat om kleine hoeveelheden gaat of op plaatsen waar de reguliere til hulpmiddelen moeilijk kunnen komen. Ik heb op diverse beurzen producten geselecteerd die hiervoor een oplossing bieden. Tillen van zware lasten is voor machines, niet voor mensen. Afgezien van de gezondheidsaspecten en de veiligheid waarop steeds meer gelet zal worden op de bouwplaats, verhoogt zo’n hulpmiddel ook de productie, dus is er alle reden om deze hulpmiddelen in te zetten.”
De Unic mini cranes kunnen alles onder de ’10 ton meter’ ook in zeer krappe ruimten tillen. De Glas montageliften tillen glas- of andere plaatachtige materialen met grote precisie in het kozijn, vloer of tegen het plafond en met de elektrisch aangedreven laadbak van Alitrak kunnen puin en producten tot in de kleinste ruimten van de bouwplaats worden opgehaald en of afgevoerd.
 

Verkoop en verhuur

Alle producten zijn te koop, maar ook verkrijgbaar voor dagen of dagdelen in de verhuur. “Na een korte instructie kan iedereen de hijs- en tilwerktuigen bedienen. Ze zijn voorzien van veiligheidssystemen dus vergissingen kunnen niet optreden. Dankzij onze landelijke dekking en gunstige voorwaarden behoort tillen in de bouw wat mij betreft tot het verleden. Onze producten zij ook bereikbaar voor de ZZPer die het, misschien nog meer dan een ander, van een scherpe prijs moet hebben. Toch wil ook hij gezond en energiek thuiskomen aan het eind van de dag. Veiligheid en gezondheid in de bouw is voor iedereen.”

Unic mini kranen

Met hun vier uitschuifbare poten stabiliseert de Unic kraan zich als een spin in de kleine ruimte. Diverse typen kranen tot en met de URW 506 mogen zonder hijsbewijs bediend worden. De kleinste uitvoering, de URW-094 heeft een kraan capaciteit van 0,995 t x 1,5 m en een maximale hijshoogte van 5.6 meter. De 295 heeft een capaciteit van 2,9 t x 1,4 m en een maximale hijshoogte van 8,8 meter. De rupsaangedreven kranen komen in ingeschoven toestand gemakkelijk door een deuropening.

Glaslift 351

Deze zelf aangedreven Glaslift, uitgerust met een dubbel werkend vacuüm systeem, plaatst glasplaten met een zeer nauwkeurige besturing. De besturing maakt het plaatsen zonder schokken op moeilijke locaties tot ontspannen handwerk.
De Glaslift kan worden uitgevoerd met verlengarmen voor de zuignappen en een horizontale liftarm die een last van maximaal 350 kg tilt. 

Tug Trak van Alitrak

De Tug Track helpt het trekken van lasten tot 3000 kilo. De elektrisch aangedreven Tug Trak  kan gebruikt worden om ladingen op aanhangers met een trekhaak op sleeptouw te nemen.  De lange bedieningsarm maakt het mogelijk goed overzicht te houden omdat deze niet per se in de trekrichting gepositioneerd hoeft te zijn.

DC-Trak 450 van Alitrak

Van deze zelfde fabrikant komt de DC-trak, een rupsvoertuig met ontelbare toepassingsmogelijkheden. Het voertuig vervoert in de laadbak lasten tot 400 kilo en nivelleert de lading bovendien als het voertuig een trap op moet. De compacte alleskunner past in een lift en is ook op afstand te bedienen.

Meer informatie : zie www.awp.nl