Allround frame ondersteuningstoren

Artikel delen

Voor het bouwen van zware ondersteuningen is nu de  Layher Allround frame ondersteuningstoren beschikbaar. Dit is een combinatie van frame-elementen met het Allround steigersysteem. Dus een snelle en veilige montage.

Kombineerbaarheid

De frame ondersteuningstorens TG 60 zijn volledig combineerbaar met de Layher Allroundsteiger. Hierdoor zijn uitbreidingen en speciale aanpassingen van de afmeting alsmede integratie in een bestaande steiger mogelijk. De aansluiting geschiedt met behulp van de beproefde spiekopverbinding, waardoor tijdrovende verbindingen met buizen en koppelingen overbodig zijn. 

Ondersteuningsaanpassing

Tijdens het ondersteunen van een plafond kunnen de frame ondersteuningstorens onafhankelijk van het ondersteuningsraster van het plafond gerangschikt worden. Bij de frame ondersteuningstorens TG 60 kan een plafondsteun zonder problemen in de toren geïntegreerd worden. Om de torens te verplaatsen worden de liggers en diagonalen van één kant verwijderd en kan de toren bv. met te monteren zwenkwielen verplaatst worden.

Veelvoudige frameniveaus

De frame ondersteuningstoren TG 60 geeft de mogelijkheid om meerdere frameniveaus naast elkaar te schikken. Deze worden middels Allround liggers en diagonalen met elkaar verbonden. Indien nodig kunnen hierdoor drie of meer frameniveaus gerangschikt worden met dezelfde of uiteenlopende veldomvang.

Framebundels

In geval van zware belasting kunnen de frames gebundeld worden waardoor het draagvermogen van de torens verhoogt. Via de Layher kruiskoppeling is het vastkoppelen van willekeurige frameniveaus in beperkte ruimte aan de kopse kant mogelijk. In geval van gelijkzijdige torens kan de versteviging aan alle kanten plaatsvinden.

 

Voordelen samengevat:

• Lichte en logische onderdelen, max. 18kg.
• Veilige montage mogelijk, montage steeds vanachter een leuning. 
• Inwendige beklimming mogelijk door de “sport”afstand van 0.5m.
• Volledig compatibel met  bestaande Allround componenten.
• Belastbaar tot 24 ton (6 ton per staander).
• Vaste spiekop – rozet verbindingen .
• Voor horizontale verplaatsingen te verrollen met speciale wielsets.

De toren kan liggend gebouwd worden en vervolgens met een kraan worden  rechtgezet en verplaatst.
Speciaal gemaakt om grote verticale lasten te dragen tot 24 ton per toren.

Info:
Layher BV
Tel.: 0162-58 68 00
Mail: mail@layher.nl
www.layher.nl