Crisis tussen de oren

Artikel delen

‘De dynamiek is volledig uit onze economie verdwenen. Door de crisis, zegt u. Doordat wij in de crisis geloven, zeg ik’, aldus onze vaste fiscalist mr. Frank Kerkhof in zijn column in dit blad. Die opmerking is mij volledig uit het hart gegrepen. Omdat wij alom horen dat het crisis is, gaan we daar naar handelen. We beperken ons uitgavepatroon en uiteindelijk krijgen alle sectoren met teruglopende omzet te maken. Het effect versterkt zich vervolgens doordat werknemers in alle getroffen sectoren hun uitgaven beperken, omdat ze horen en lezen dat het minder gaat met hun bedrijf of branche.
De grote vraag is natuurlijk hoe we het tij kunnen keren. Eén van de medicijnen kan de Internationale Bouwbeurs 2013 zijn. Hier laat de bouw immers zien wat we wel kunnen, in plaats van niet. Op de beursvloer voel je altijd een gezonde dynamiek, aangewakkerd door de talrijke innovaties en het aanstekelijke enthousiasme van de standhouders. Juist in deze moeilijke tijden moet je eigenlijk je gezicht laten zien op de vakbeurzen. Dat kan als standhouder zijn, of als bezoeker. Ook het vakblad BouwTotaal laat zich niet onbetuigd. U hebt nu het dikste nummer in het tienjarige bestaan van dit toonaangevende vakblad in de uitvoerende bouwsector in handen. Bomvol bouwnieuws! Hoezo crisis?
Daarnaast gaat BouwTotaal inzetten op Slimbouwen. In samenwerking met de Stichting Slimbouwen gaan we u helpen de faalkosten te verlagen, de flexibiliteit van gebouwen te vergroten, efficiënter te bouwen, de exploitatiekosten te verlagen, de restwaarde van gebouwen te verhogen en de milieubelasting te verminderen. Positief denken begint in ieder geval op de Internationale Bouwbeurs en met deze BouwTotaal!

Ing. Frank de Groot
Hoofdredacteur Bouw