Contactgeluidsisolatie voor zwevende dekvloeren

Artikel delen

Redufoam is een blauwkleurig, flexibel polyethyleen schuim, dat zich uitstekend leent als contactgeluidsisolatie voor zwevende dekvloeren. Het isolatieniveau dat bereikt wordt, is afhankelijk van de dikte van de schuimlaag (lagen), de dikte van de dekvloer en de draagconstructie. Maar het materiaal is in meerdere situaties toe te passen waar rekening gehouden moet worden met een beperkte constructiehoogte. Het heeft een volledig gesloten celstructuur, waardoor het vrijwel geen vocht opneemt en daardoor is te gebruiken in ruimtes met hoge relatieve vochtigheid (bijvoorbeeld badkamers). Het is gemakkelijk te hanteren door de relatief geringe rolbreedtes en het geringe gewicht. Met standaard gereedschap is het eenvoudig op maat te snijden. Redufoam is getest door erkende onderzoekslaboratoria zoals EMPA (Zwitserland), WTCB en CSTB (Frankrijk) in verschillende toepassingen, verschillende diktes van zwevende dekvloeren en houten vloeren. Hakron Nunspeet, Nunspeet, (0341) 27.88.10, www.hakron.nl