Eerste steen Prinses Máxima Centrum

Artikel delen

In maart 2013 is in Utrecht het officiële startschot gegeven voor de campagne ‘Draag je steentje bij tegen kinderkanker’ van Stichting Kinderenkankervrij, KiKa. Samen met tal van ‘Bekende Nederlanders’ en met behulp van een Klaas K21-31TSP van All-up werd de eerste steen gelegd voor een nieuw kinderkankerziekenhuis, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het centrum op de Uithof wordt het grootste van Europa. Het Prinses Máxima Centrum moet een topinstituut worden op het gebied van onderzoek naar kinderkanker. Over twee jaar moet het nieuwe ziekenhuis klaar zijn. Bij de start van de bouw waren ook prominenten als André van Duin, Erica Terpstra, Frans Bauer, Antoinette Hertsenberg en Voice Kid Jurre aanwezig. Ook het Almelose All-up gaf opvallend acte de presence. Volgens Ard Nijkamp en Raymond Damhuis voelt het Almelose bedrijf zich nauw verbonden met KiKa: ‘Ook vorig jaar al hebben we een bijdrage geleverd aan dit zo belangrijke thema. Toen deze eerste steenlegging ‘voorbij kwam’, aarzelden we dan ook geen moment. Met een bijzondere kraan uit ons leveringsprogramma én een aanvullende donatie van 150 stenen, gingen we naar Utrecht. De Klaas K21-31TSP heeft de eerste steen op haar plek gelegd. En dat was natuurlijk wel een kolfje naar de hand van Frans Bauer, de campagneleider van deze bijzondere actie. Luid lachend (en niet altijd even handig) bestuurde hij de All-up kraan.’