Kingspan Insulation introduceert vacuüm isolatie

Artikel delen

Een isolatiemateriaal met een lambda declared van slechts 0,007 W/mK. Het lijkt toekomstmuziek, maar het is nu al realiteit met de introductie van OPTIM-R™: The Next Generation Insulation. Kingspan Insulation onthulde deze vacuüm isolatie op 16 mei in de vestiging van Kingspan in Tiel.

Zowel bij nieuwbouw als renovatie worden steeds hogere eisen gesteld aan de energieprestatie van gebouwen. Dit vraagt om nieuwe, innovatieve oplossingen. Kingspan Insulation ontwikkelt voortdurend vernieuwende, hoogwaardige energiezuinige isolatie waarmee u kunt voldoen aan de nieuwe eisen. De nieuwste innovatie OPTIM-R™ heeft een extreme isolerende werking en is gebaseerd op vacuüm technologie. Door vacuüm  te creëren in de kern van de isolatieplaat ontstaat een hoge warmteweerstand, die tot wel vijf keer beter is dan die van traditionele isolatiematerialen.
Door de extreme isolerende werking van OPTIM-R™ kan met minder dikte een hogere isolatiewaarde worden bereikt. Met een lambda waarde van 0,007 W/m•K wordt al met slechts 6 cm OPTIM-R™ de passiefhuis standaard gerealiseerd. Dit stelt architecten en verwerkers in staat om met slankere constructies te werken.
Met de introductie van OPTIM-R™ onderstreept Kingspan Insulation opnieuw dat ze zich richt op innovatieve technologieën, die nog meer energie-efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector mogelijk maken. Hiermee wil Kingspan Insulation helpen om de hoge nationale en internationale doelstellingen voor energiebesparing te realiseren.

In BouwTotaal nummer 6 meer informatie over dit nieuwe isolatiemateriaal.

Kijk ook op www.kingspaninsulation.nl