Geïntegreerde vluchtdeur maakt evacueren mogelijk

Artikel delen

Het grote voordeel van de Firelock brandwerende schuifdeur is de mogelijkheid tot het integreren van een vluchtdeur. De toepassingsmogelijkheden van deze brandwerende afsluiting worden hiermee vele malen groter, omdat er ook een evacuatiemogelijkheid geboden wordt. Er is keuze uit een enkele vluchtdeur, twee vluchtdeuren of een dubbele vluchtdeur. De Firelock brandwerende schuifdeur is standaard uit te voeren met sandwichpanelen, maar ook met brandwerend glas of bekledingen met hout en/of RVS-beplating. Met name in situaties waar esthetische eisen een rol spelen, zoals in kantoren, ziekenhuizen en openbare gebouwen, zijn deze luxe schuifdeuren een uitstekende brandveilige oplossing. Uiteraard is de schuifdeur getest bij Efectis/TNO en voldoet deze brandwerende afsluiting aan de NEN 6069 en het Bouwbesluit. De Firelock brandwerende schuifdeur met vluchtdeur heeft een tweezijdige brandwerendheid van maximaal 60 minuten. Zonder vluchtdeur is de schuifdeur tweezijdig tot maximaal 120 minuten brandwerend.

Hoefnagels Branddeuren, Tilburg, (013) 462.59.59, www.hoefnagels.com