Isolatiesteen: twee functie gecombineerd

Artikel delen

De belangrijkste voordelen van de Ubbink isolatiesteen zijn waterkering en thermische isolatie in één. De profilering van de isolatiesteen in combinatie met open stootvoegen zorgt er voor dat lekwater langs de binnenzijde van het buitenblad naar buiten wordt afgevoerd. Bovendien onderbreekt de isolatiesteen het buitenblad en voorkomt het een koudebrug. Daarnaast levert de steen volgens Ubbink bij renovatie een arbeidstijdbesparing van 50% op ten zichte van het aanbrengen van lood, omdat slechts één laag metselwerk wordt verwijderd tegenover drie lagen bij lood. Verder is de steen eenvoudig in te korten tot elke lengte, voldoet het aan de eisen gesteld in Bouwbesluit artikel 3.27 en heeft de toepassing een positieve werking op EPC berekening.

Ubbink Nederland, Doesburg, (0313) 48.02.00, www.ubbink.nl