IsoStone onderdorpel klaar voor aangescherpte Bouwbesluiteis

Artikel delen

Vanaf 1 maart geldt een nieuwe eis voor de U-waarde van ramen, deuren en kozijnen. In EPC berekeningen is het niet langer toegestaan om gevelelementen met een U-waarde hoger dan 1,65 W/m2K op te nemen. Voor deur/kozijn combinaties (Ud-waarde) heeft dit grote consequenties. Met de forfaitaire (standaard) waarde van 2,0 W/m2K voor deuren kan niet meer gerekend worden. De geïsoleerde onderdorpel is zelfs de enige manier om nog 54 mm houten deuren binnen de Bouwbesluiteis toe te kunnen passen. Dit blijkt uit berekeningen die Limuco Hout- en Gevel Expertise voor Buva heeft gemaakt. De Ufr-waarde varieert tussen 0,86 en 0,93 W/m2K, waardoor de onderdorpel toe te passen is in Passief kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten. De geïsoleerde BUVA IsoStone onderdorpel bevat twee luchtkamers in de onderdorpel, die gevuld zijn met hardschuim, waardoor de isolatiewaarde nog verder toeneemt. Het element is gemaakt van het oersterke glasvezelversterkte kunststof.

Buva Rationele Bouwprodukten, Barendrecht, (0180) 69.75.00, www.buva.nl