Wandcontactdoos met USB oplaadaansluiting

Artikel delen

Steeds meer apparatuur wordt tegenwoordig via een USB aansluiting opgeladen. ABB levert hiervoor sinds kort speciale USB contactdozen van Busch-Jaeger. Deze nieuwe contactdozen voor wandmontage zijn met de meeste schakelaarprogramma’s te combineren. Voor het opladen van apparatuur wordt een aantal oplossingen geboden: een USB adapter, een laadstation met geïntegreerde laadkabel en apparaathouder en een SCHUKO/USB contactdoos. Alle drie de varianten zijn uitgevoerd met elektronische overbelastings- en kortsluitbeveiliging. De USB contactdoos leent zich met een dubbele USB laadaansluiting bij uitstek voor toepassing in niet-gebruikte inbouwdozen. Het bijbehorende centraalplaatje is leverbaar voor alle schakelaarprogramma’s van Busch-Jaeger. Verder omvat het programma een USB laadstation met flexibele kabelaansluiting. Met een laadstroom van 1400 mA leent het laadstation zich zowel voor veel stroomeisende smartphones, als ook voor navigatiesystemen. Een praktische alles-in-een oplossing biedt de SCHUKO/USB contactdoos, waarin gelijktijdig de gewone 230V en de USB voeding zijn te gebruiken. Naast woningen leent deze oplossing zich ook uitstekend voor hotels, ziekenhuizen en andere openbare omgevingen.

ABB, Ede, (0318) 66.93.00, www.abb.com