Vloerverwarming met geringe opbouwhoogte

Artikel delen

Met Fonterra Base Flat 12 biedt Viega een betaalbare vloerverwarming voor de bestaande bouw Het nieuwe systeem wordt als een standaard natbouwsysteem verwerkt, waarbij aan de cement afwerkvloer een middel wordt toegevoegd. Met het vloerverwarmingssysteem zijn geringe opbouwhoogten nu ook met afwerkvloer constructies te realiseren. Bij de speciaal ontwikkelde combinatie van systeem noppenplaten, polybuteenbuis 12 x 1,3 mm en afwerkvloer bedraagt de totale bouwhoogte slechts 35 mm. Wanneer gebruik wordt gemaakt van geïsoleerde Fonterra noppenplaten, dan komt de totale bouwhoogte op 45 mm. In beide gevallen volstaat een afwerkvloer van 15 mm als afwerking van de noppenplaat om aan alle eisen van de woningbouw tot een capaciteit van 2 kN te voldoen. Door de beperkte opbouwhoogte is ook het gewicht van de nieuwe vloer minder. Fonterra Base Flat 12 komt dan ook met name tot zijn recht in oudere gebouwen met balkenvloeren. Het toevoegmiddel zorgt voor een kortere droogtijd: 5 dagen in plaats van 21. Vanaf de zesde dag kan met het droogstoken worden begonnen. De warmteoverdracht van het systeem is uitstekend aldus de leverancier.
Viega Nederland, Naarden, (035) 538.04.42, www.viega.nl