Antibacterieel bronzen beslag

Artikel delen

Bacteriële besmetting van gebruiksvoorwerpen door aanraking vormt een bedreiging voor de volksgezondheid. Een deur in een publiekelijk gebouw wordt dagelijks talloze malen geopend en gesloten en neemt dus het risico met zich mee om bacteriële kiemen te verspreiden. Het gebruik van kiemdodende materialen kan dit tegen gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek dat in 2007 en 2008 is uitgevoerd, is gebleken dat kiemen op het bronzen beslag van FSB binnen enkele minuten tot 99,9% sterven. In het onderzoek zijn 26 deurgrepen van het model FSB 6670 getest, die op openslaande deuren waren bevestigd. Uit de studie is gebleken dat kiemen velen malen sneller sterven op brons dan op andere materialen en dat de bacteriën op een deurkruk van FSB al binnen enkele minuten verdwijnen. Deze snelheid heeft te maken met de legering van het materiaal. Bij ongeveer 60% is een kiemdodende werking laag. De legering in de deurkrukken van FSB hebben een kopergehalte van 92% en beschikt daarom over een bijzonder hoge kiemdodende werking.


F+W Nederland
Zeewolde
(036) 522.56.88
www.fsb.de